Testbaseret optag til videregående uddannelser

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

227 Downloads (Pure)

Abstract

På Syddansk Universitet vil der som led i et nyt projekt blive indført nye optagelsesprocedurer i forbindelse med bacheloroptaget i 2017. Allerede nu er over 50 bacheloruddannelser på tværs af fakulteterne i færd med at ændre deres nuværende optagelsesprocedurer til i højere grad at anvende tests og samtaler, enten i form af optagelsesprøver i kvote 2 eller som adgangsprøver, der kan sidestilles med et karakterkrav.
I artiklen beskrives anvendeligheden af skriftlige/mundtlige tests og motiverede ansøgninger samt de lovgivningsmæssige muligheder for indførelse af optagelses- og adgangsprøver på de danske universiteter. der gives eksempler på typer af optagelsestests, der anvendes på universiteter i udlandet, ligesom der præsenteres eksempler på testindhold og resultater fra den særlige optagelsesprocedure i kvote 2 på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU. Erfaringer fra andre uddannelsesinstitutioner inddrages også, danske såvel som internationale.
Original languageDanish
JournalDansk Universitetspædagogisk Tidsskrift
VolumeÅrgang 11
Issue number20
Pages (from-to)130-143
ISSN1901-5089
Publication statusPublished - 1. Mar 2016

Cite this

@article{63448b1c5d5b41d8bb2fbfc85daf108b,
title = "Testbaseret optag til videreg{\aa}ende uddannelser",
abstract = "P{\aa} Syddansk Universitet vil der som led i et nyt projekt blive indf{\o}rt nye optagelsesprocedurer i forbindelse med bacheloroptaget i 2017. Allerede nu er over 50 bacheloruddannelser p{\aa} tv{\ae}rs af fakulteterne i f{\ae}rd med at {\ae}ndre deres nuv{\ae}rende optagelsesprocedurer til i h{\o}jere grad at anvende tests og samtaler, enten i form af optagelsespr{\o}ver i kvote 2 eller som adgangspr{\o}ver, der kan sidestilles med et karakterkrav.I artiklen beskrives anvendeligheden af skriftlige/mundtlige tests og motiverede ans{\o}gninger samt de lovgivningsm{\ae}ssige muligheder for indf{\o}relse af optagelses- og adgangspr{\o}ver p{\aa} de danske universiteter. der gives eksempler p{\aa} typer af optagelsestests, der anvendes p{\aa} universiteter i udlandet, ligesom der pr{\ae}senteres eksempler p{\aa} testindhold og resultater fra den s{\ae}rlige optagelsesprocedure i kvote 2 p{\aa} Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet p{\aa} SDU. Erfaringer fra andre uddannelsesinstitutioner inddrages ogs{\aa}, danske s{\aa}vel som internationale.",
keywords = "Optagelsesprocedurer, Optagelsespr{\o}ver, Adgangspr{\o}ver, Testtyper",
author = "Vonsild, {Maria Cecilie} and Birgitta Wallstedt and {Holmbjerg Schibler}, Agner",
year = "2016",
month = "3",
day = "1",
language = "Dansk",
volume = "{\AA}rgang 11",
pages = "130--143",
journal = "Dansk Universitetspaedagogisk Tidsskrift",
issn = "1901-5089",
publisher = "Statsbiblioteket",
number = "20",

}

Testbaseret optag til videregående uddannelser. / Vonsild, Maria Cecilie; Wallstedt, Birgitta; Holmbjerg Schibler, Agner.

In: Dansk Universitetspædagogisk Tidsskrift , Vol. Årgang 11, No. 20, 01.03.2016, p. 130-143.

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

TY - JOUR

T1 - Testbaseret optag til videregående uddannelser

AU - Vonsild, Maria Cecilie

AU - Wallstedt, Birgitta

AU - Holmbjerg Schibler, Agner

PY - 2016/3/1

Y1 - 2016/3/1

N2 - På Syddansk Universitet vil der som led i et nyt projekt blive indført nye optagelsesprocedurer i forbindelse med bacheloroptaget i 2017. Allerede nu er over 50 bacheloruddannelser på tværs af fakulteterne i færd med at ændre deres nuværende optagelsesprocedurer til i højere grad at anvende tests og samtaler, enten i form af optagelsesprøver i kvote 2 eller som adgangsprøver, der kan sidestilles med et karakterkrav.I artiklen beskrives anvendeligheden af skriftlige/mundtlige tests og motiverede ansøgninger samt de lovgivningsmæssige muligheder for indførelse af optagelses- og adgangsprøver på de danske universiteter. der gives eksempler på typer af optagelsestests, der anvendes på universiteter i udlandet, ligesom der præsenteres eksempler på testindhold og resultater fra den særlige optagelsesprocedure i kvote 2 på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU. Erfaringer fra andre uddannelsesinstitutioner inddrages også, danske såvel som internationale.

AB - På Syddansk Universitet vil der som led i et nyt projekt blive indført nye optagelsesprocedurer i forbindelse med bacheloroptaget i 2017. Allerede nu er over 50 bacheloruddannelser på tværs af fakulteterne i færd med at ændre deres nuværende optagelsesprocedurer til i højere grad at anvende tests og samtaler, enten i form af optagelsesprøver i kvote 2 eller som adgangsprøver, der kan sidestilles med et karakterkrav.I artiklen beskrives anvendeligheden af skriftlige/mundtlige tests og motiverede ansøgninger samt de lovgivningsmæssige muligheder for indførelse af optagelses- og adgangsprøver på de danske universiteter. der gives eksempler på typer af optagelsestests, der anvendes på universiteter i udlandet, ligesom der præsenteres eksempler på testindhold og resultater fra den særlige optagelsesprocedure i kvote 2 på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU. Erfaringer fra andre uddannelsesinstitutioner inddrages også, danske såvel som internationale.

KW - Optagelsesprocedurer

KW - Optagelsesprøver

KW - Adgangsprøver

KW - Testtyper

M3 - Tidsskriftartikel

VL - Årgang 11

SP - 130

EP - 143

JO - Dansk Universitetspaedagogisk Tidsskrift

JF - Dansk Universitetspaedagogisk Tidsskrift

SN - 1901-5089

IS - 20

ER -