Sundhedssociologi

En grundbog

Pernille Tanggaard Andersen (Editor), Helle Timm (Editor)

Research output: Book/anthology/thesis/reportBookEducationpeer-review

Abstract

De seneste årtier er der blevet stadig større fokus på forholdet mellem samfund, sundhed og sygdom. Her træder sociologien til som et vigtigt supplement til det naturvidenskabelige fokus, der præger den meste sundhedsvidenskab. Det sociologiske fokus giver anledning til en bedre forståelse af sundhedsmæssige problemstillinger og deres sammenhæng med den sociale verden – dels når det gælder almindelige menneskers helbred, dels når det gælder forhold inden for sundhedsvæsenet såsom arbejdsforhold og kommunikation.

Denne bog præsenterer sociologisk teori med særligt henblik på dens relevans i forhold til sygdom og sundhed. I bogens første del præsenteres en række vigtige sociologiske forfatterskaber: Anthony Giddens, Jürgen Habermas, Michel Foucault, Norbert Elias, Erving Goffman og Pierre Bourdieu. I anden del sættes der fokus på en række sociologiske temaer med relevans for sundhedsfagene: organisation, profession, empowerment, køn og døden. Bogen er brygget op omkring eksempler fra det sundhedsfaglige verden.
Original languageDanish
Place of Publication2010
PublisherHans Reitzels Forlag
Number of pages300
ISBN (Print)9788741253305
Publication statusPublished - 11. Nov 2010

Cite this

Andersen, P. T., & Timm, H. (Eds.) (2010). Sundhedssociologi: En grundbog. 2010: Hans Reitzels Forlag.
Andersen, Pernille Tanggaard (Editor) ; Timm, Helle (Editor). / Sundhedssociologi : En grundbog. 2010 : Hans Reitzels Forlag, 2010. 300 p.
@book{558d5a0202154d99a2ab4033f61cefd5,
title = "Sundhedssociologi: En grundbog",
abstract = "De seneste {\aa}rtier er der blevet stadig st{\o}rre fokus p{\aa} forholdet mellem samfund, sundhed og sygdom. Her tr{\ae}der sociologien til som et vigtigt supplement til det naturvidenskabelige fokus, der pr{\ae}ger den meste sundhedsvidenskab. Det sociologiske fokus giver anledning til en bedre forst{\aa}else af sundhedsm{\ae}ssige problemstillinger og deres sammenh{\ae}ng med den sociale verden – dels n{\aa}r det g{\ae}lder almindelige menneskers helbred, dels n{\aa}r det g{\ae}lder forhold inden for sundhedsv{\ae}senet s{\aa}som arbejdsforhold og kommunikation. Denne bog pr{\ae}senterer sociologisk teori med s{\ae}rligt henblik p{\aa} dens relevans i forhold til sygdom og sundhed. I bogens f{\o}rste del pr{\ae}senteres en r{\ae}kke vigtige sociologiske forfatterskaber: Anthony Giddens, J{\"u}rgen Habermas, Michel Foucault, Norbert Elias, Erving Goffman og Pierre Bourdieu. I anden del s{\ae}ttes der fokus p{\aa} en r{\ae}kke sociologiske temaer med relevans for sundhedsfagene: organisation, profession, empowerment, k{\o}n og d{\o}den. Bogen er brygget op omkring eksempler fra det sundhedsfaglige verden.",
keywords = "Sundhedssociologi, medicinsk sociologi, kritisk blik p{\aa} sundhed og sygdom",
editor = "Andersen, {Pernille Tanggaard} and Helle Timm",
year = "2010",
month = "11",
day = "11",
language = "Dansk",
isbn = "9788741253305",
publisher = "Hans Reitzels Forlag",

}

Andersen, PT & Timm, H (eds) 2010, Sundhedssociologi: En grundbog. Hans Reitzels Forlag, 2010.

Sundhedssociologi : En grundbog. / Andersen, Pernille Tanggaard (Editor); Timm, Helle (Editor).

2010 : Hans Reitzels Forlag, 2010. 300 p.

Research output: Book/anthology/thesis/reportBookEducationpeer-review

TY - BOOK

T1 - Sundhedssociologi

T2 - En grundbog

A2 - Andersen, Pernille Tanggaard

A2 - Timm, Helle

PY - 2010/11/11

Y1 - 2010/11/11

N2 - De seneste årtier er der blevet stadig større fokus på forholdet mellem samfund, sundhed og sygdom. Her træder sociologien til som et vigtigt supplement til det naturvidenskabelige fokus, der præger den meste sundhedsvidenskab. Det sociologiske fokus giver anledning til en bedre forståelse af sundhedsmæssige problemstillinger og deres sammenhæng med den sociale verden – dels når det gælder almindelige menneskers helbred, dels når det gælder forhold inden for sundhedsvæsenet såsom arbejdsforhold og kommunikation. Denne bog præsenterer sociologisk teori med særligt henblik på dens relevans i forhold til sygdom og sundhed. I bogens første del præsenteres en række vigtige sociologiske forfatterskaber: Anthony Giddens, Jürgen Habermas, Michel Foucault, Norbert Elias, Erving Goffman og Pierre Bourdieu. I anden del sættes der fokus på en række sociologiske temaer med relevans for sundhedsfagene: organisation, profession, empowerment, køn og døden. Bogen er brygget op omkring eksempler fra det sundhedsfaglige verden.

AB - De seneste årtier er der blevet stadig større fokus på forholdet mellem samfund, sundhed og sygdom. Her træder sociologien til som et vigtigt supplement til det naturvidenskabelige fokus, der præger den meste sundhedsvidenskab. Det sociologiske fokus giver anledning til en bedre forståelse af sundhedsmæssige problemstillinger og deres sammenhæng med den sociale verden – dels når det gælder almindelige menneskers helbred, dels når det gælder forhold inden for sundhedsvæsenet såsom arbejdsforhold og kommunikation. Denne bog præsenterer sociologisk teori med særligt henblik på dens relevans i forhold til sygdom og sundhed. I bogens første del præsenteres en række vigtige sociologiske forfatterskaber: Anthony Giddens, Jürgen Habermas, Michel Foucault, Norbert Elias, Erving Goffman og Pierre Bourdieu. I anden del sættes der fokus på en række sociologiske temaer med relevans for sundhedsfagene: organisation, profession, empowerment, køn og døden. Bogen er brygget op omkring eksempler fra det sundhedsfaglige verden.

KW - Sundhedssociologi, medicinsk sociologi, kritisk blik på sundhed og sygdom

M3 - Bog

SN - 9788741253305

BT - Sundhedssociologi

PB - Hans Reitzels Forlag

CY - 2010

ER -

Andersen PT, (ed.), Timm H, (ed.). Sundhedssociologi: En grundbog. 2010: Hans Reitzels Forlag, 2010. 300 p.