Skarpe hjørner & runde dage: Bogen til dig der fylder 50 - eller det der er værre?

Research output: Book/anthology/thesis/reportBookCommunication

Abstract

Er du 50 eller 50+, og har du det lidt svært med at have rundet endnu en fødselsdag? Så tænk på, at du i denne alder gennem det meste af menneskehedens historie højst sandsynligt ville have været død for længst. Du er faktisk inde i overtiden, en gave til nutidens midaldrende og ældre, og du har kun lige indledt anden halvdel af den lange rejse mod 100 år.

I denne bog kan du læse om nogle af de ubarmhjertige aspekter ved at blive ældre, som vi hverken kan eller skal prøve at snakke os fra. Der vil forekomme "stærke scener" for midaldrende og ældre, men også meget opmuntrende nyt fra videnskaben: Hvordan vi på forunderlig vis tilpasser os og generelt formår at spille vores kort klogere og forblive tilfredse med tilværelsen. Bogen kommer også med tip til, hvordan man øger chancerne for en god flyvehøjde fysisk og intellektuelt til fødselsdage efter de 50.

Bogen indeholder kapitler for hvert af de skarpe hjørner fra 50 til 100 år, igen med både surt og sødt, og du får eksempler på bedrifter udført af jævnaldrende og på, hvordan overlevelse, helbred, fysik og hukommelse i gennemsnit er i din alder. Sidst, men ikke mindst, får du eksempler på den store variation, der er mellem mennesker på samme alder og mellem mænd og kvinder, som nærmest synes at tilhøre forskellige arter, når det gælder aldring.

Bogens tekst, de talrige illustrationer og boksene med både fakta og anekdoter har alle til formål på godt og ondt at beskrive aldringen og vil forhåbentlig gøre, at den næste fødselsdag ikke synes faretruende, men tværtimod bliver opfattet som den gave, den er.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherMunksgaard
Number of pages174
ISBN (Print)9788762816787
Publication statusPublished - 2016

Cite this

@book{6dda430bd3a140bab781cbea34ff785b,
title = "Skarpe hj{\o}rner & runde dage: Bogen til dig der fylder 50 - eller det der er v{\ae}rre?",
abstract = "Er du 50 eller 50+, og har du det lidt sv{\ae}rt med at have rundet endnu en f{\o}dselsdag? S{\aa} t{\ae}nk p{\aa}, at du i denne alder gennem det meste af menneskehedens historie h{\o}jst sandsynligt ville have v{\ae}ret d{\o}d for l{\ae}ngst. Du er faktisk inde i overtiden, en gave til nutidens midaldrende og {\ae}ldre, og du har kun lige indledt anden halvdel af den lange rejse mod 100 {\aa}r.I denne bog kan du l{\ae}se om nogle af de ubarmhjertige aspekter ved at blive {\ae}ldre, som vi hverken kan eller skal pr{\o}ve at snakke os fra. Der vil forekomme {"}st{\ae}rke scener{"} for midaldrende og {\ae}ldre, men ogs{\aa} meget opmuntrende nyt fra videnskaben: Hvordan vi p{\aa} forunderlig vis tilpasser os og generelt form{\aa}r at spille vores kort klogere og forblive tilfredse med tilv{\ae}relsen. Bogen kommer ogs{\aa} med tip til, hvordan man {\o}ger chancerne for en god flyveh{\o}jde fysisk og intellektuelt til f{\o}dselsdage efter de 50.Bogen indeholder kapitler for hvert af de skarpe hj{\o}rner fra 50 til 100 {\aa}r, igen med b{\aa}de surt og s{\o}dt, og du f{\aa}r eksempler p{\aa} bedrifter udf{\o}rt af j{\ae}vnaldrende og p{\aa}, hvordan overlevelse, helbred, fysik og hukommelse i gennemsnit er i din alder. Sidst, men ikke mindst, f{\aa}r du eksempler p{\aa} den store variation, der er mellem mennesker p{\aa} samme alder og mellem m{\ae}nd og kvinder, som n{\ae}rmest synes at tilh{\o}re forskellige arter, n{\aa}r det g{\ae}lder aldring.Bogens tekst, de talrige illustrationer og boksene med b{\aa}de fakta og anekdoter har alle til form{\aa}l p{\aa} godt og ondt at beskrive aldringen og vil forh{\aa}bentlig g{\o}re, at den n{\ae}ste f{\o}dselsdag ikke synes faretruende, men tv{\ae}rtimod bliver opfattet som den gave, den er.",
author = "Kaare Christensen",
year = "2016",
language = "Dansk",
isbn = "9788762816787",
publisher = "Munksgaard",

}

Skarpe hjørner & runde dage : Bogen til dig der fylder 50 - eller det der er værre? / Christensen, Kaare.

København : Munksgaard , 2016. 174 p.

Research output: Book/anthology/thesis/reportBookCommunication

TY - BOOK

T1 - Skarpe hjørner & runde dage

T2 - Bogen til dig der fylder 50 - eller det der er værre?

AU - Christensen, Kaare

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Er du 50 eller 50+, og har du det lidt svært med at have rundet endnu en fødselsdag? Så tænk på, at du i denne alder gennem det meste af menneskehedens historie højst sandsynligt ville have været død for længst. Du er faktisk inde i overtiden, en gave til nutidens midaldrende og ældre, og du har kun lige indledt anden halvdel af den lange rejse mod 100 år.I denne bog kan du læse om nogle af de ubarmhjertige aspekter ved at blive ældre, som vi hverken kan eller skal prøve at snakke os fra. Der vil forekomme "stærke scener" for midaldrende og ældre, men også meget opmuntrende nyt fra videnskaben: Hvordan vi på forunderlig vis tilpasser os og generelt formår at spille vores kort klogere og forblive tilfredse med tilværelsen. Bogen kommer også med tip til, hvordan man øger chancerne for en god flyvehøjde fysisk og intellektuelt til fødselsdage efter de 50.Bogen indeholder kapitler for hvert af de skarpe hjørner fra 50 til 100 år, igen med både surt og sødt, og du får eksempler på bedrifter udført af jævnaldrende og på, hvordan overlevelse, helbred, fysik og hukommelse i gennemsnit er i din alder. Sidst, men ikke mindst, får du eksempler på den store variation, der er mellem mennesker på samme alder og mellem mænd og kvinder, som nærmest synes at tilhøre forskellige arter, når det gælder aldring.Bogens tekst, de talrige illustrationer og boksene med både fakta og anekdoter har alle til formål på godt og ondt at beskrive aldringen og vil forhåbentlig gøre, at den næste fødselsdag ikke synes faretruende, men tværtimod bliver opfattet som den gave, den er.

AB - Er du 50 eller 50+, og har du det lidt svært med at have rundet endnu en fødselsdag? Så tænk på, at du i denne alder gennem det meste af menneskehedens historie højst sandsynligt ville have været død for længst. Du er faktisk inde i overtiden, en gave til nutidens midaldrende og ældre, og du har kun lige indledt anden halvdel af den lange rejse mod 100 år.I denne bog kan du læse om nogle af de ubarmhjertige aspekter ved at blive ældre, som vi hverken kan eller skal prøve at snakke os fra. Der vil forekomme "stærke scener" for midaldrende og ældre, men også meget opmuntrende nyt fra videnskaben: Hvordan vi på forunderlig vis tilpasser os og generelt formår at spille vores kort klogere og forblive tilfredse med tilværelsen. Bogen kommer også med tip til, hvordan man øger chancerne for en god flyvehøjde fysisk og intellektuelt til fødselsdage efter de 50.Bogen indeholder kapitler for hvert af de skarpe hjørner fra 50 til 100 år, igen med både surt og sødt, og du får eksempler på bedrifter udført af jævnaldrende og på, hvordan overlevelse, helbred, fysik og hukommelse i gennemsnit er i din alder. Sidst, men ikke mindst, får du eksempler på den store variation, der er mellem mennesker på samme alder og mellem mænd og kvinder, som nærmest synes at tilhøre forskellige arter, når det gælder aldring.Bogens tekst, de talrige illustrationer og boksene med både fakta og anekdoter har alle til formål på godt og ondt at beskrive aldringen og vil forhåbentlig gøre, at den næste fødselsdag ikke synes faretruende, men tværtimod bliver opfattet som den gave, den er.

M3 - Bog

SN - 9788762816787

BT - Skarpe hjørner & runde dage

PB - Munksgaard

CY - København

ER -