Rational approach to Unilateral Pleural Effusion in Patients suspected of Malignancy

Research output: Contribution to conference without publisher/journalPosterResearch

Abstract

Vi vil udrede den hyppigste og mest dødelige kræft form i verden mere skånsomt, hurtigere og mere økonomisk.
Gennem udredningsfasen er patienten præget af frustration, angst, usikkerhed og tab af selvværd. Udover det psykosociale stress, bliver patienter udsat for stort fysiologisk stress som følge af kræften samt diverse undersøgelser patienten skal igennem for at stille diagnose inkl. stadieinddeling.
Udredning af lunge- og/eller lungehindekræft, kræver brug af invasive procedurer såsom kikkerundersøgelser og/eller biopsier, som i sig selv udgør en psykologisk og fysisk stressfaktor.
Ingen studier har til dato undersøgt effektiviteten af det nuværende undersøgelsesprogram som bruges overalt i verden. Det er således ubesvaret, om der bruges for mange eller få undersøgelser i udredningen. Vi vil undersøge:

1. Om PET/CT medfører hurtigere diagnose, og dermed mindsker antallet af videre meget invasive undersøgelser.
2. Om medicinsk kikkertundersøgelse, som er mere skånsom og ikke kræver fuld bedøvelse og indlæggelse er et brugbart alternativ til den nuværende kirurgiske kikkertundersøgelse.
Original languageEnglish
Publication date4. Sep 2015
Number of pages1
Publication statusPublished - 4. Sep 2015

Keywords

  • Pleura
  • Pleural Effusion, Malignant
  • Diagnosis

Cite this

@conference{8d2e04b2be6d42feb04e46e704bfab16,
title = "Rational approach to Unilateral Pleural Effusion in Patients suspected of Malignancy",
abstract = "Vi vil udrede den hyppigste og mest d{\o}delige kr{\ae}ft form i verden mere sk{\aa}nsomt, hurtigere og mere {\o}konomisk.Gennem udredningsfasen er patienten pr{\ae}get af frustration, angst, usikkerhed og tab af selvv{\ae}rd. Udover det psykosociale stress, bliver patienter udsat for stort fysiologisk stress som f{\o}lge af kr{\ae}ften samt diverse unders{\o}gelser patienten skal igennem for at stille diagnose inkl. stadieinddeling. Udredning af lunge- og/eller lungehindekr{\ae}ft, kr{\ae}ver brug af invasive procedurer s{\aa}som kikkerunders{\o}gelser og/eller biopsier, som i sig selv udg{\o}r en psykologisk og fysisk stressfaktor.Ingen studier har til dato unders{\o}gt effektiviteten af det nuv{\ae}rende unders{\o}gelsesprogram som bruges overalt i verden. Det er s{\aa}ledes ubesvaret, om der bruges for mange eller f{\aa} unders{\o}gelser i udredningen. Vi vil unders{\o}ge:1. Om PET/CT medf{\o}rer hurtigere diagnose, og dermed mindsker antallet af videre meget invasive unders{\o}gelser.2. Om medicinsk kikkertunders{\o}gelse, som er mere sk{\aa}nsom og ikke kr{\ae}ver fuld bed{\o}velse og indl{\ae}ggelse er et brugbart alternativ til den nuv{\ae}rende kirurgiske kikkertunders{\o}gelse.",
keywords = "Pleura, Pleural Effusion, Malignant, Diagnosis",
author = "Reuter, {Simon Bertram} and Uffe B{\o}dtger",
year = "2015",
month = "9",
day = "4",
language = "English",

}

Rational approach to Unilateral Pleural Effusion in Patients suspected of Malignancy. / Reuter, Simon Bertram; Bødtger, Uffe.

2015.

Research output: Contribution to conference without publisher/journalPosterResearch

TY - CONF

T1 - Rational approach to Unilateral Pleural Effusion in Patients suspected of Malignancy

AU - Reuter, Simon Bertram

AU - Bødtger, Uffe

PY - 2015/9/4

Y1 - 2015/9/4

N2 - Vi vil udrede den hyppigste og mest dødelige kræft form i verden mere skånsomt, hurtigere og mere økonomisk.Gennem udredningsfasen er patienten præget af frustration, angst, usikkerhed og tab af selvværd. Udover det psykosociale stress, bliver patienter udsat for stort fysiologisk stress som følge af kræften samt diverse undersøgelser patienten skal igennem for at stille diagnose inkl. stadieinddeling. Udredning af lunge- og/eller lungehindekræft, kræver brug af invasive procedurer såsom kikkerundersøgelser og/eller biopsier, som i sig selv udgør en psykologisk og fysisk stressfaktor.Ingen studier har til dato undersøgt effektiviteten af det nuværende undersøgelsesprogram som bruges overalt i verden. Det er således ubesvaret, om der bruges for mange eller få undersøgelser i udredningen. Vi vil undersøge:1. Om PET/CT medfører hurtigere diagnose, og dermed mindsker antallet af videre meget invasive undersøgelser.2. Om medicinsk kikkertundersøgelse, som er mere skånsom og ikke kræver fuld bedøvelse og indlæggelse er et brugbart alternativ til den nuværende kirurgiske kikkertundersøgelse.

AB - Vi vil udrede den hyppigste og mest dødelige kræft form i verden mere skånsomt, hurtigere og mere økonomisk.Gennem udredningsfasen er patienten præget af frustration, angst, usikkerhed og tab af selvværd. Udover det psykosociale stress, bliver patienter udsat for stort fysiologisk stress som følge af kræften samt diverse undersøgelser patienten skal igennem for at stille diagnose inkl. stadieinddeling. Udredning af lunge- og/eller lungehindekræft, kræver brug af invasive procedurer såsom kikkerundersøgelser og/eller biopsier, som i sig selv udgør en psykologisk og fysisk stressfaktor.Ingen studier har til dato undersøgt effektiviteten af det nuværende undersøgelsesprogram som bruges overalt i verden. Det er således ubesvaret, om der bruges for mange eller få undersøgelser i udredningen. Vi vil undersøge:1. Om PET/CT medfører hurtigere diagnose, og dermed mindsker antallet af videre meget invasive undersøgelser.2. Om medicinsk kikkertundersøgelse, som er mere skånsom og ikke kræver fuld bedøvelse og indlæggelse er et brugbart alternativ til den nuværende kirurgiske kikkertundersøgelse.

KW - Pleura

KW - Pleural Effusion, Malignant

KW - Diagnosis

M3 - Poster

ER -