Personlig medicin - filosofiske og tværvidenskabelige perspektiver

Søren Harnow Klausen (Editor), Karin Christiansen (Editor)

  Research output: Book/reportAnthologyResearchpeer-review

  Abstract

  Personlig medicin beskriver filosofiske og tværvidenskabelige perspektiver på en vigtig sundhedsvidenskabelig tendens. I hele medicinens historie har man drømt om at skræddersy behandlingen til den enkelte patient, og med den hastige udvikling af genetisk diagnostik og terapi, kunstig intelligens og monitoreringsteknologi er der nu udsigt til, at drømmen kan blive til virkelighed.
  Men der savnes en debat om de værdimæssige spørgsmål, som udviklingen rejser. Hvad er fælles, personligt og privat på sundhedsområdet, og hvordan skal midlerne fordeles og den faglige indsats prioriteres i et sundhedsvæsen, hvor den enkelte patient skal sættes i centrum? Og hvilke krav stiller udviklingen til fremtidens sundhedsprofessionelle – og til dem, som skal uddanne dem?
  I 10 kapitler stiller bogen skarpt på disse spørgsmål og præsenterer samtidig den nyeste viden om personlig medicin i bred forstand, med særlig fokus på de samfundsmæssige, etiske og videnskabsteoretiske aspekter. Bogen kan bruges som lærebog på de sundhedsfaglige uddannelser, men også inden for samfundsvidenskaben og humaniora, hvor man beskæftiger med forholdet mellem sundhed, samfund, værdier og forestillinger. Den er også henvendt til beslutningstagere og bidrager til den almene oplysning på et felt, hvor enøjet teknologisk optimisme og skrækscenarier ofte præger debatten.
  Personlig medicin er en forskningsbaseret udgivelse skrevet af en bred vifte af eksperter og forskere. Bidragyderne tæller filosoffer, læger, jurister, videnskabshistorikere, bioanalytikere og teologer, som hver især sætter de medicinske teknologier og praksisser ind en større sammenhæng.
  Original languageDanish
  Place of PublicationKøbenhavn
  PublisherMunksgaard
  Edition1.
  Number of pages298
  ISBN (Print)978-87-628-1956-6
  ISBN (Electronic)978-87-023-1039-9
  Publication statusPublished - 17. Aug 2020
  SeriesSundhed, Menneske, Samfund
  Volume2
  • Individ og fællesskab

   Christiansen, R., 17. Aug 2020, Personlig medicin - filosofiske og tværvidenskabelige perspektiver. Harnow Klausen, S. & Christiansen, K. (eds.). 1. ed. København: Munksgaard , p. 205-221 (Sundhed, Menneske, Samfund, Vol. 2).

   Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

  • Introduktion

   Klausen, S. H. & Christiansen, K., 17. Aug 2020, Personlig medicin - filosofiske og tværvidenskabelige perspektiver. Harnow Klausen, S. & Christiansen, K. (eds.). 1. ed. København: Munksgaard , p. 9-12 (Sundhed, Menneske, Samfund, Vol. 2).

   Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearch

  • Paradigmeskiftets betydning for de sundhedsprofessionelle

   Nielsen, M., Christiansen, K. & Klausen, S. H., 17. Aug 2020, Personlig medicin - filosofiske og tværvidenskabelige perspektiver. Harnow Klausen, S. & Christiansen, K. (eds.). 1. ed. København: Munksgaard , p. 213-228 (Sundhed, Menneske, Samfund, Vol. 2).

   Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

  Cite this