Patienters tro på mirakler: En positiv eller en negativ ressource?

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterCommunication

Abstract

Mirakler finder vi overalt. Alene på Google er der mere end 55 milioner af slagsen. Vi taler om livets mirakel og hverdagens mirakler, mirakuløse held og mirakelkure. Alligevel betvivler nogle miraklernes eksistens. Findes der overhovedet mirakler i dag? Og hvis der gør - hvori består de så? Bør miraklerne beskrives videnskabeligt eller religiøst? Eller er der et samspil mellem det spirituelle og det rationelle?

Denne antologi tager disse spørgsmål op ved at bryde miraklet i et mangfoldigt prisme: En fysiker, en tryllekunstner, en litterat, en idéhistoriker, en fængselspræst, to forfattere, en videnskabshistoriker, en teolog og læge samt en billedkunstner reflekterer miraklet fra hver sin vinkel. Alle har de forholdt sig til spørgsmålet: "Kan man inden for dit fagfelt meningsfuldt omtale noget som et mirakel i dag?" Bidragene er skrevet af forskere og kunstnere på højeste niveau, men formidlet således, at bidragene ikke retter sig mod fagfæller, men mod en målgruppe, der ønsker at læse en tværfaglig, folkelig og saglig debatbog om et emne, der præger en bred vifte af aktuelle diskussioner.

Original languageDanish
Title of host publicationMirakler
EditorsBirgitte Haahr Callesen, Stine Grumsen, Henrik Skov Nielsen, Jacob Schweppenhäuser, Rikke Taber, Emil Thomsen
Number of pages15
PublisherAarhus Universitetsforlag
Publication date2008
Pages77-92
ISBN (Print)9788779343269
Publication statusPublished - 2008

Cite this

Hvidt, N. C. (2008). Patienters tro på mirakler: En positiv eller en negativ ressource? In B. Haahr Callesen, S. Grumsen, H. Skov Nielsen, J. Schweppenhäuser, R. Taber, & E. Thomsen (Eds.), Mirakler (pp. 77-92). Aarhus Universitetsforlag.