The start-up of a closed prison section in an open prison

Linda Kjær Minke, Sofie Meldal Birkmose

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingArticle in proceedingsResearch

Abstract

I det åbne fængsel Søbysøgård blev der i januar 2015 åbnet en lukket fængselsafdeling med kapacitet til 42 indsatte. Visionen med lukkede fængselsafdeling er at profilere den som en uddannelsesafdeling, hvor indsatte kan tilbydes mulighed for selvstudier, samt et øget fokus på relationer og dermed den dynamiske sikkerhed i fængslet. Desuden er afdelingen indrettet med fleksibel pladskapacitet. Evalueringen er baseret på kvalitative og kvantitative metoder såsom observation, deltagerobservation, interview med ind- og ansatte samt en spørgeskemaundersøgelse blandt ind- og ansatte. Evalueringen af de foreløbige erfaringer er, at afdelingen har modtaget et begrænset antal uddannelsesorienterede indsatte. Målgruppen har overvejende bestået af indsatte med aktuel eller tidligere tilknytning til bander, hvorfor der af sikkerhedsmæssige årsager har været udtalt behov for segregering. Afdelingens arkitektur har således været en stor udfordring sammenholdt med opstartsvanskeligheder med indsattes mulighed for internethandel af købmandsvarer.
Original languageEnglish
Title of host publicationNSfKs 57. forskerseminar : Hvad er lov - hvad bør blive lov? Kriminalisering og regulering i de nordiske velfærdssamfund
EditorsAnette Storgaard
PublisherJuridisk Institut, Aarhus Universitet
Publication date10. Jul 2015
Pages104-116
ISBN (Electronic)978-82-7688-043-4
Publication statusPublished - 10. Jul 2015
EventNordisk Samarbejdsråd for kriminilogis 57. forskerseminar - Stavanger, Norway
Duration: 4. May 20156. May 2015
Conference number: NSfK

Conference

ConferenceNordisk Samarbejdsråd for kriminilogis 57. forskerseminar
NumberNSfK
CountryNorway
CityStavanger
Period04/05/201506/05/2015

Cite this

Kjær Minke, L., & Birkmose, S. M. (2015). The start-up of a closed prison section in an open prison. In A. Storgaard (Ed.), NSfKs 57. forskerseminar: Hvad er lov - hvad bør blive lov? Kriminalisering og regulering i de nordiske velfærdssamfund (pp. 104-116). Juridisk Institut, Aarhus Universitet.