Medieetnografiske problemstillinger: En oversigt

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

24 Downloads (Pure)

Abstract

Hvorfor er medieetnografi blevet så populær inden for kvalitativ medie- forskning på blot få år? Hvorledes defienrer og bruger forskerne begre- bet medieetnografi? Hvilke problemstillinger er de vigtigste i medieetno- grafien? Oversigtsartiklen giver svar på disse spørgsmål, og Drotner argumenterer samtidig for, at begrebet medieetnografi bør defineres som et alternativ til receptionsforskningen og ikke som en udvidelse, således som de fleste gør det i den internationale faglitteratur. En mere præcis definition og refeksiv brug af medieetnografien, hævder hun, vil medvirke til at skærpe bevidstheden om den kvalitative medieforsknings muligheder og begrænsninger.
Original languageDanish
JournalMedieKultur
Volume9
Issue number21
Pages (from-to)5-22
ISSN0900-9671
DOIs
Publication statusPublished - 1993
Externally publishedYes

Cite this

@article{9a2ab1f34a6e4ee89c9e06f92de3e35b,
title = "Medieetnografiske problemstillinger: En oversigt",
abstract = "Hvorfor er medieetnografi blevet s{\aa} popul{\ae}r inden for kvalitativ medie- forskning p{\aa} blot f{\aa} {\aa}r? Hvorledes defienrer og bruger forskerne begre- bet medieetnografi? Hvilke problemstillinger er de vigtigste i medieetno- grafien? Oversigtsartiklen giver svar p{\aa} disse sp{\o}rgsm{\aa}l, og Drotner argumenterer samtidig for, at begrebet medieetnografi b{\o}r defineres som et alternativ til receptionsforskningen og ikke som en udvidelse, s{\aa}ledes som de fleste g{\o}r det i den internationale faglitteratur. En mere pr{\ae}cis definition og refeksiv brug af medieetnografien, h{\ae}vder hun, vil medvirke til at sk{\ae}rpe bevidstheden om den kvalitative medieforsknings muligheder og begr{\ae}nsninger.",
keywords = "medieetnografi, kvalitativ medieforskning",
author = "Kirsten Drotner",
year = "1993",
doi = "10.7146/mediekultur.v9i21.982",
language = "Dansk",
volume = "9",
pages = "5--22",
journal = "MedieKultur",
issn = "0900-9671",
publisher = "Statsbiblioteket",
number = "21",

}

Medieetnografiske problemstillinger : En oversigt. / Drotner, Kirsten.

In: MedieKultur, Vol. 9, No. 21, 1993, p. 5-22.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Medieetnografiske problemstillinger

T2 - En oversigt

AU - Drotner, Kirsten

PY - 1993

Y1 - 1993

N2 - Hvorfor er medieetnografi blevet så populær inden for kvalitativ medie- forskning på blot få år? Hvorledes defienrer og bruger forskerne begre- bet medieetnografi? Hvilke problemstillinger er de vigtigste i medieetno- grafien? Oversigtsartiklen giver svar på disse spørgsmål, og Drotner argumenterer samtidig for, at begrebet medieetnografi bør defineres som et alternativ til receptionsforskningen og ikke som en udvidelse, således som de fleste gør det i den internationale faglitteratur. En mere præcis definition og refeksiv brug af medieetnografien, hævder hun, vil medvirke til at skærpe bevidstheden om den kvalitative medieforsknings muligheder og begrænsninger.

AB - Hvorfor er medieetnografi blevet så populær inden for kvalitativ medie- forskning på blot få år? Hvorledes defienrer og bruger forskerne begre- bet medieetnografi? Hvilke problemstillinger er de vigtigste i medieetno- grafien? Oversigtsartiklen giver svar på disse spørgsmål, og Drotner argumenterer samtidig for, at begrebet medieetnografi bør defineres som et alternativ til receptionsforskningen og ikke som en udvidelse, således som de fleste gør det i den internationale faglitteratur. En mere præcis definition og refeksiv brug af medieetnografien, hævder hun, vil medvirke til at skærpe bevidstheden om den kvalitative medieforsknings muligheder og begrænsninger.

KW - medieetnografi, kvalitativ medieforskning

U2 - 10.7146/mediekultur.v9i21.982

DO - 10.7146/mediekultur.v9i21.982

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 9

SP - 5

EP - 22

JO - MedieKultur

JF - MedieKultur

SN - 0900-9671

IS - 21

ER -