Litteratur i brug

Research output: Book/anthology/thesis/reportAnthologyResearchpeer-review

Abstract

Litteratur i brug tilbyder et kalejdoskopisk blik på forskellige former for anvendelse af litteratur. Hvordan kan nutidig fiktion og poesi fungere som dynamiske aktører i dansk og skandinavisk kulturliv – hvad er det litteraturen gør? Hvordan er forbindelserne mellem litteratur og et forskelligt udvalg af institutioner og erhverv? Hvordan bruges litteraturen af for eksempel kirken eller i socialt arbejde? Inden for jura og politisk debat, eller i uddannelsen af læger? Hvordan undervises der i litteratur i skolen, og er der nye muligheder? Og hvad kan vi lære af diskussioner om litteratur inden for psykologi og sociologi? Sideløbede hermed diskuteres bredt begrebet brug, eksisterende definitioner af litteratur og behovet for nye teorier og metoder.

Litteratur i brug er en introduktion til aktuelle debatter og tendenser i litterære studier, herunder den voksende interesse for at få litteraturstudierne ud af et dødvande og gøre dem mere åbne for at forbinde sig med andre områder, at bidrage til andre felter og til det offentlige liv.
Niels Bohr professor Rita Felski, Syddansk Universitet/University of Virginia indleder bogen, og bidragene forholder sig alle til Felskis banebrydende tænkning og værker inden for feltet.
Original languageDanish
Place of PublicationHellerup
PublisherForlaget Spring
Number of pages368
ISBN (Print)978-87-93358-60-7
Publication statusPublished - 22. Oct 2019

Cite this

Mai, A-M. (Ed.) (2019). Litteratur i brug. Hellerup: Forlaget Spring.
Mai, Anne-Marie (Editor). / Litteratur i brug. Hellerup : Forlaget Spring, 2019. 368 p.
@book{720c5e69d3e14e608c1f0c38aa8ec298,
title = "Litteratur i brug",
abstract = "Litteratur i brug tilbyder et kalejdoskopisk blik p{\aa} forskellige former for anvendelse af litteratur. Hvordan kan nutidig fiktion og poesi fungere som dynamiske akt{\o}rer i dansk og skandinavisk kulturliv – hvad er det litteraturen g{\o}r? Hvordan er forbindelserne mellem litteratur og et forskelligt udvalg af institutioner og erhverv? Hvordan bruges litteraturen af for eksempel kirken eller i socialt arbejde? Inden for jura og politisk debat, eller i uddannelsen af l{\ae}ger? Hvordan undervises der i litteratur i skolen, og er der nye muligheder? Og hvad kan vi l{\ae}re af diskussioner om litteratur inden for psykologi og sociologi? Sidel{\o}bede hermed diskuteres bredt begrebet brug, eksisterende definitioner af litteratur og behovet for nye teorier og metoder.Litteratur i brug er en introduktion til aktuelle debatter og tendenser i litter{\ae}re studier, herunder den voksende interesse for at f{\aa} litteraturstudierne ud af et d{\o}dvande og g{\o}re dem mere {\aa}bne for at forbinde sig med andre omr{\aa}der, at bidrage til andre felter og til det offentlige liv.Niels Bohr professor Rita Felski, Syddansk Universitet/University of Virginia indleder bogen, og bidragene forholder sig alle til Felskis banebrydende t{\ae}nkning og v{\ae}rker inden for feltet.",
editor = "Anne-Marie Mai",
year = "2019",
month = "10",
day = "22",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-93358-60-7",
publisher = "Forlaget Spring",

}

Mai, A-M (ed.) 2019, Litteratur i brug. Forlaget Spring, Hellerup.

Litteratur i brug. / Mai, Anne-Marie (Editor).

Hellerup : Forlaget Spring, 2019. 368 p.

Research output: Book/anthology/thesis/reportAnthologyResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Litteratur i brug

A2 - Mai, Anne-Marie

PY - 2019/10/22

Y1 - 2019/10/22

N2 - Litteratur i brug tilbyder et kalejdoskopisk blik på forskellige former for anvendelse af litteratur. Hvordan kan nutidig fiktion og poesi fungere som dynamiske aktører i dansk og skandinavisk kulturliv – hvad er det litteraturen gør? Hvordan er forbindelserne mellem litteratur og et forskelligt udvalg af institutioner og erhverv? Hvordan bruges litteraturen af for eksempel kirken eller i socialt arbejde? Inden for jura og politisk debat, eller i uddannelsen af læger? Hvordan undervises der i litteratur i skolen, og er der nye muligheder? Og hvad kan vi lære af diskussioner om litteratur inden for psykologi og sociologi? Sideløbede hermed diskuteres bredt begrebet brug, eksisterende definitioner af litteratur og behovet for nye teorier og metoder.Litteratur i brug er en introduktion til aktuelle debatter og tendenser i litterære studier, herunder den voksende interesse for at få litteraturstudierne ud af et dødvande og gøre dem mere åbne for at forbinde sig med andre områder, at bidrage til andre felter og til det offentlige liv.Niels Bohr professor Rita Felski, Syddansk Universitet/University of Virginia indleder bogen, og bidragene forholder sig alle til Felskis banebrydende tænkning og værker inden for feltet.

AB - Litteratur i brug tilbyder et kalejdoskopisk blik på forskellige former for anvendelse af litteratur. Hvordan kan nutidig fiktion og poesi fungere som dynamiske aktører i dansk og skandinavisk kulturliv – hvad er det litteraturen gør? Hvordan er forbindelserne mellem litteratur og et forskelligt udvalg af institutioner og erhverv? Hvordan bruges litteraturen af for eksempel kirken eller i socialt arbejde? Inden for jura og politisk debat, eller i uddannelsen af læger? Hvordan undervises der i litteratur i skolen, og er der nye muligheder? Og hvad kan vi lære af diskussioner om litteratur inden for psykologi og sociologi? Sideløbede hermed diskuteres bredt begrebet brug, eksisterende definitioner af litteratur og behovet for nye teorier og metoder.Litteratur i brug er en introduktion til aktuelle debatter og tendenser i litterære studier, herunder den voksende interesse for at få litteraturstudierne ud af et dødvande og gøre dem mere åbne for at forbinde sig med andre områder, at bidrage til andre felter og til det offentlige liv.Niels Bohr professor Rita Felski, Syddansk Universitet/University of Virginia indleder bogen, og bidragene forholder sig alle til Felskis banebrydende tænkning og værker inden for feltet.

M3 - Antologi

SN - 978-87-93358-60-7

BT - Litteratur i brug

PB - Forlaget Spring

CY - Hellerup

ER -

Mai A-M, (ed.). Litteratur i brug. Hellerup: Forlaget Spring, 2019. 368 p.