Läkemedelsinteraktioner inom medicinsk onkologi och hematologi

Troels Korshøj Bergmann, Joachim Gullbo (Editor)

Research output: Book/anthology/thesis/reportBookCommunication

Abstract

Kittelhåndbog for onkologer og hæmatologer i Sverige (oversættelse af Dansk udgave)

Håndteringen af lægemiddelinteraktioner i klinisk praksis er vanskelig. Patienternes kliniske udtryk er præget af broget mangfoldighed og evidensniveauet for flertallet af interaktioner begrænser sig ofte til kasuistikker eller enkelte små interaktionsstudier. I praksis overlades det til klinikeren at undersøge og afgøre for hvert enkelt tilfælde hvorvidt lægemiddelinteraktion kan have betydning. Dette stiller store krav til klinikere i almindelighed og til hæmatologer og onkologer i særdeleshed pga disses tiltagende brug af polyfarmaci og komplicerede behandlingsregimer med snævre terapeutiske intervaller.

Lægemiddelinteraktion mellem antineoplastisk virkende lægemidler og ikke antineoplastisk virkende lægemidler gennemgås efter systematisk udvælgelse.Kilder:http://www.interaktionsdatabasen.dk/ der drives af Lægemiddelstyrelsen, Swedish Finnish Interaction X-referencing (SFINX) (http://www.janusinfo.se/) der drives af Läkemedelscentrum i Stockholm läns landsting,Stockleys Drug Interactions (8.udg, 2008 -Pharmaceutical Press, ed.:K.Baxter),www.Medicin.dk ,Produktresumeer (SPC) ogPubMed.

Original languageSwedish
Place of PublicationUppsala, Sverige
Number of pages87
Publication statusPublished - 2010

Keywords

  • Oncology
  • Hematology
  • Drug interaction

Cite this

Bergmann, Troels Korshøj ; Gullbo, Joachim (Editor). / Läkemedelsinteraktioner inom medicinsk onkologi och hematologi. Uppsala, Sverige, 2010. 87 p.
@book{ed516e104c4711df937d000ea68e967b,
title = "L{\"a}kemedelsinteraktioner inom medicinsk onkologi och hematologi",
abstract = "Kittelh{\aa}ndbog for onkologer og h{\ae}matologer i Sverige (overs{\ae}ttelse af Dansk udgave) H{\aa}ndteringen af l{\ae}gemiddelinteraktioner i klinisk praksis er vanskelig. Patienternes kliniske udtryk er pr{\ae}get af broget mangfoldighed og evidensniveauet for flertallet af interaktioner begr{\ae}nser sig ofte til kasuistikker eller enkelte sm{\aa} interaktionsstudier. I praksis overlades det til klinikeren at unders{\o}ge og afg{\o}re for hvert enkelt tilf{\ae}lde hvorvidt l{\ae}gemiddelinteraktion kan have betydning. Dette stiller store krav til klinikere i almindelighed og til h{\ae}matologer og onkologer i s{\ae}rdeleshed pga disses tiltagende brug af polyfarmaci og komplicerede behandlingsregimer med sn{\ae}vre terapeutiske intervaller. L{\ae}gemiddelinteraktion mellem antineoplastisk virkende l{\ae}gemidler og ikke antineoplastisk virkende l{\ae}gemidler gennemg{\aa}s efter systematisk udv{\ae}lgelse.Kilder:http://www.interaktionsdatabasen.dk/ der drives af L{\ae}gemiddelstyrelsen, Swedish Finnish Interaction X-referencing (SFINX) (http://www.janusinfo.se/) der drives af L{\"a}kemedelscentrum i Stockholm l{\"a}ns landsting,Stockleys Drug Interactions (8.udg, 2008 -Pharmaceutical Press, ed.:K.Baxter),www.Medicin.dk ,Produktresumeer (SPC) ogPubMed.",
keywords = "Oncology, Hematology, Drug interaction",
author = "Bergmann, {Troels Korsh{\o}j}",
editor = "Joachim Gullbo",
note = "Svensk granskning, uppdatering och anpasning: Joachim Gullbo",
year = "2010",
language = "Svensk",

}

Läkemedelsinteraktioner inom medicinsk onkologi och hematologi. / Bergmann, Troels Korshøj; Gullbo, Joachim (Editor).

Uppsala, Sverige, 2010. 87 p.

Research output: Book/anthology/thesis/reportBookCommunication

TY - BOOK

T1 - Läkemedelsinteraktioner inom medicinsk onkologi och hematologi

AU - Bergmann, Troels Korshøj

A2 - Gullbo, Joachim

N1 - Svensk granskning, uppdatering och anpasning: Joachim Gullbo

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Kittelhåndbog for onkologer og hæmatologer i Sverige (oversættelse af Dansk udgave) Håndteringen af lægemiddelinteraktioner i klinisk praksis er vanskelig. Patienternes kliniske udtryk er præget af broget mangfoldighed og evidensniveauet for flertallet af interaktioner begrænser sig ofte til kasuistikker eller enkelte små interaktionsstudier. I praksis overlades det til klinikeren at undersøge og afgøre for hvert enkelt tilfælde hvorvidt lægemiddelinteraktion kan have betydning. Dette stiller store krav til klinikere i almindelighed og til hæmatologer og onkologer i særdeleshed pga disses tiltagende brug af polyfarmaci og komplicerede behandlingsregimer med snævre terapeutiske intervaller. Lægemiddelinteraktion mellem antineoplastisk virkende lægemidler og ikke antineoplastisk virkende lægemidler gennemgås efter systematisk udvælgelse.Kilder:http://www.interaktionsdatabasen.dk/ der drives af Lægemiddelstyrelsen, Swedish Finnish Interaction X-referencing (SFINX) (http://www.janusinfo.se/) der drives af Läkemedelscentrum i Stockholm läns landsting,Stockleys Drug Interactions (8.udg, 2008 -Pharmaceutical Press, ed.:K.Baxter),www.Medicin.dk ,Produktresumeer (SPC) ogPubMed.

AB - Kittelhåndbog for onkologer og hæmatologer i Sverige (oversættelse af Dansk udgave) Håndteringen af lægemiddelinteraktioner i klinisk praksis er vanskelig. Patienternes kliniske udtryk er præget af broget mangfoldighed og evidensniveauet for flertallet af interaktioner begrænser sig ofte til kasuistikker eller enkelte små interaktionsstudier. I praksis overlades det til klinikeren at undersøge og afgøre for hvert enkelt tilfælde hvorvidt lægemiddelinteraktion kan have betydning. Dette stiller store krav til klinikere i almindelighed og til hæmatologer og onkologer i særdeleshed pga disses tiltagende brug af polyfarmaci og komplicerede behandlingsregimer med snævre terapeutiske intervaller. Lægemiddelinteraktion mellem antineoplastisk virkende lægemidler og ikke antineoplastisk virkende lægemidler gennemgås efter systematisk udvælgelse.Kilder:http://www.interaktionsdatabasen.dk/ der drives af Lægemiddelstyrelsen, Swedish Finnish Interaction X-referencing (SFINX) (http://www.janusinfo.se/) der drives af Läkemedelscentrum i Stockholm läns landsting,Stockleys Drug Interactions (8.udg, 2008 -Pharmaceutical Press, ed.:K.Baxter),www.Medicin.dk ,Produktresumeer (SPC) ogPubMed.

KW - Oncology

KW - Hematology

KW - Drug interaction

M3 - Bog

BT - Läkemedelsinteraktioner inom medicinsk onkologi och hematologi

CY - Uppsala, Sverige

ER -

Bergmann TK, Gullbo J, (ed.). Läkemedelsinteraktioner inom medicinsk onkologi och hematologi. Uppsala, Sverige, 2010. 87 p.