Kunstens Mirakler

Den klassiske kunsts skildringer af Bibelens mirakler

Research output: Book/anthology/thesis/reportBookCommunication

Abstract

Evangeliernes mirakelberetninger har spillet en væsentlig rolle i europæisk kultur og malerkunst. Religionshistorikeren Elisabeth Assing Hvidt og teologen Niels Christian Hvidt sammenstiller malerier af Rembrandt, El Greco m.fl., som skildrer nogle af disse beretninger (bl.a. Bebudelsen og Brylluppet i Kana) og ser på, hvordan disse værker har været med til at udbrede kendskabet til og dyrkelsen af miraklerne.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherGyldendal
Number of pages200
ISBN (Print)9788702014877
Publication statusPublished - 2008

Cite this

@book{1bc586c01a5011dfba21000ea68e967b,
title = "Kunstens Mirakler: Den klassiske kunsts skildringer af Bibelens mirakler",
abstract = "Evangeliernes mirakelberetninger har spillet en v{\ae}sentlig rolle i europ{\ae}isk kultur og malerkunst. Religionshistorikeren Elisabeth Assing Hvidt og teologen Niels Christian Hvidt sammenstiller malerier af Rembrandt, El Greco m.fl., som skildrer nogle af disse beretninger (bl.a. Bebudelsen og Brylluppet i Kana) og ser p{\aa}, hvordan disse v{\ae}rker har v{\ae}ret med til at udbrede kendskabet til og dyrkelsen af miraklerne.",
author = "Hvidt, {Niels Christian} and {Assing Hvidt}, Elisabeth",
year = "2008",
language = "Dansk",
isbn = "9788702014877",
publisher = "Gyldendal",

}

Kunstens Mirakler : Den klassiske kunsts skildringer af Bibelens mirakler. / Hvidt, Niels Christian; Assing Hvidt, Elisabeth.

København : Gyldendal, 2008. 200 p.

Research output: Book/anthology/thesis/reportBookCommunication

TY - BOOK

T1 - Kunstens Mirakler

T2 - Den klassiske kunsts skildringer af Bibelens mirakler

AU - Hvidt, Niels Christian

AU - Assing Hvidt, Elisabeth

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Evangeliernes mirakelberetninger har spillet en væsentlig rolle i europæisk kultur og malerkunst. Religionshistorikeren Elisabeth Assing Hvidt og teologen Niels Christian Hvidt sammenstiller malerier af Rembrandt, El Greco m.fl., som skildrer nogle af disse beretninger (bl.a. Bebudelsen og Brylluppet i Kana) og ser på, hvordan disse værker har været med til at udbrede kendskabet til og dyrkelsen af miraklerne.

AB - Evangeliernes mirakelberetninger har spillet en væsentlig rolle i europæisk kultur og malerkunst. Religionshistorikeren Elisabeth Assing Hvidt og teologen Niels Christian Hvidt sammenstiller malerier af Rembrandt, El Greco m.fl., som skildrer nogle af disse beretninger (bl.a. Bebudelsen og Brylluppet i Kana) og ser på, hvordan disse værker har været med til at udbrede kendskabet til og dyrkelsen af miraklerne.

M3 - Bog

SN - 9788702014877

BT - Kunstens Mirakler

PB - Gyldendal

CY - København

ER -