Killjoy-manifest

Translated title of the contribution: Sara Ahmed: Killjoy Manifest

Iben Engelhardt Andersen (Translator), Sara Ahmed

Research output: Book/anthology/thesis/reportBookCommunication

Abstract

Killjoy-manifest er et uddrag af Sara Ahmeds bog Living a Feminist Life (2017).
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherInformations Forlag
Number of pages128
ISBN (Print)978-87-7514-6901
Publication statusPublished - 8. Mar 2018

Bibliographical note

Originaltitel: Living a Feminist Life

Cite this

Andersen, I. E., (TRANS.), & Ahmed, S. (2018). Killjoy-manifest. København: Informations Forlag.
Andersen, Iben Engelhardt ; Ahmed, Sara. / Killjoy-manifest. København : Informations Forlag, 2018. 128 p.
@book{43b994536fd04778a7c3f5b2df277966,
title = "Killjoy-manifest",
abstract = "{"}En killjoy har sine principper. Et killjoy-manifest viser, hvordan vi skaber principper ud fra oplevelsen af at st{\o}de imod, ud fra m{\aa}den vi lever feministiske liv. N{\aa}r jeg her taler om principper, mener jeg ikke regler for god opf{\o}rsel, som vi skal v{\ae}re enige om for at kunne forts{\ae}tte i en f{\ae}lles retning. Jeg vil m{\aa}ske sige, at et feministisk liv er princip-fast, men feminismen er ofte et opr{\aa}b netop i det {\o}jeblik, man n{\ae}gter at v{\ae}re bundet af principper. Feministiske principper er for mig principper i en oprindelig forstand: principper som et f{\o}rste skridt, en begyndelse, som starten p{\aa} noget.{"} Sara Ahmed er britisk-australsk akademiker og aktivist. Hun har v{\ae}ret leder af Center for K{\o}nsstudier p{\aa} Lancaster University og har stiftet Center for Feministisk Forskning p{\aa} Goldsmiths College i London. I 2016 opsagde hun sin stilling som professor i Race- og Kulturstudier p{\aa} Goldsmiths i protest over, at ledelsen ikke forholdt sig til en r{\ae}kke studerendes anklager om sexchikane mod ansatte p{\aa} universitetet. Killjoy-manifest er et uddrag af Sara Ahmeds bog Living a Feminist Life (2017). Under arbejdet med bogen har Ahmed f{\o}rt bloggen feministkilljoys. com, der fortsat er aktiv.",
author = "Andersen, {Iben Engelhardt} and Sara Ahmed",
note = "Originaltitel: Living a Feminist Life",
year = "2018",
month = "3",
day = "8",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7514-6901",
publisher = "Informations Forlag",

}

Ahmed, S 2018, Killjoy-manifest. translated by Iben Engelhardt Andersen, Informations Forlag, København.

Killjoy-manifest. / Andersen, Iben Engelhardt (Translator); Ahmed, Sara.

København : Informations Forlag, 2018. 128 p.

Research output: Book/anthology/thesis/reportBookCommunication

TY - BOOK

T1 - Killjoy-manifest

AU - Ahmed, Sara

A2 - Andersen, Iben Engelhardt

N1 - Originaltitel: Living a Feminist Life

PY - 2018/3/8

Y1 - 2018/3/8

N2 - "En killjoy har sine principper. Et killjoy-manifest viser, hvordan vi skaber principper ud fra oplevelsen af at støde imod, ud fra måden vi lever feministiske liv. Når jeg her taler om principper, mener jeg ikke regler for god opførsel, som vi skal være enige om for at kunne fortsætte i en fælles retning. Jeg vil måske sige, at et feministisk liv er princip-fast, men feminismen er ofte et opråb netop i det øjeblik, man nægter at være bundet af principper. Feministiske principper er for mig principper i en oprindelig forstand: principper som et første skridt, en begyndelse, som starten på noget." Sara Ahmed er britisk-australsk akademiker og aktivist. Hun har været leder af Center for Kønsstudier på Lancaster University og har stiftet Center for Feministisk Forskning på Goldsmiths College i London. I 2016 opsagde hun sin stilling som professor i Race- og Kulturstudier på Goldsmiths i protest over, at ledelsen ikke forholdt sig til en række studerendes anklager om sexchikane mod ansatte på universitetet. Killjoy-manifest er et uddrag af Sara Ahmeds bog Living a Feminist Life (2017). Under arbejdet med bogen har Ahmed ført bloggen feministkilljoys. com, der fortsat er aktiv.

AB - "En killjoy har sine principper. Et killjoy-manifest viser, hvordan vi skaber principper ud fra oplevelsen af at støde imod, ud fra måden vi lever feministiske liv. Når jeg her taler om principper, mener jeg ikke regler for god opførsel, som vi skal være enige om for at kunne fortsætte i en fælles retning. Jeg vil måske sige, at et feministisk liv er princip-fast, men feminismen er ofte et opråb netop i det øjeblik, man nægter at være bundet af principper. Feministiske principper er for mig principper i en oprindelig forstand: principper som et første skridt, en begyndelse, som starten på noget." Sara Ahmed er britisk-australsk akademiker og aktivist. Hun har været leder af Center for Kønsstudier på Lancaster University og har stiftet Center for Feministisk Forskning på Goldsmiths College i London. I 2016 opsagde hun sin stilling som professor i Race- og Kulturstudier på Goldsmiths i protest over, at ledelsen ikke forholdt sig til en række studerendes anklager om sexchikane mod ansatte på universitetet. Killjoy-manifest er et uddrag af Sara Ahmeds bog Living a Feminist Life (2017). Under arbejdet med bogen har Ahmed ført bloggen feministkilljoys. com, der fortsat er aktiv.

M3 - Bog

SN - 978-87-7514-6901

BT - Killjoy-manifest

PB - Informations Forlag

CY - København

ER -

Andersen IE, Ahmed S. Killjoy-manifest. København: Informations Forlag, 2018. 128 p.