Karrierelæring og overgang til videregående uddannelser

Research output: Book/anthology/thesis/reportReportCommunication

Abstract

Dette nummer af Gymnasiepædagogik præsenterer en række faktorer som er afgørende for studerendes frafald og/eller fastholdelse på uddannelser. De er baseret på et systematisk review over frafald fra videregående uddannelser. Udover en række baggrundsfaktorer introducerer de en række in-school-faktorer som "fagoplevelse og -tilgang", "studiemiljø" og "læringsmiljø", som interagerer tæt med "psykiske egenskaber ved den studerende" og "undervisningsforhold". De prøver at give et svar på, hvordan denne viden kan udnyttes til fremadrettet at mindske risikoen for frafald.
Original languageDanish
Place of PublicationOdense
PublisherSyddansk Universitet. Institut for Kulturvidenskaber
Number of pages62
ISBN (Print)9788779381209
Publication statusPublished - Dec 2017
SeriesGymnasiepædagogik
Number108
ISSN1399-6096

Cite this

Qvortrup, A., & Rasmussen, H. F. (2017). Karrierelæring og overgang til videregående uddannelser. Odense: Syddansk Universitet. Institut for Kulturvidenskaber. Gymnasiepædagogik, No. 108
Qvortrup, Ane ; Rasmussen, Hanne Fie. / Karrierelæring og overgang til videregående uddannelser. Odense : Syddansk Universitet. Institut for Kulturvidenskaber, 2017. 62 p. (Gymnasiepædagogik; No. 108).
@book{a221aecc2a3a4328b9f85712b81c88fc,
title = "Karrierel{\ae}ring og overgang til videreg{\aa}ende uddannelser",
abstract = "Dette nummer af Gymnasiep{\ae}dagogik pr{\ae}senterer en r{\ae}kke faktorer som er afg{\o}rende for studerendes frafald og/eller fastholdelse p{\aa} uddannelser. De er baseret p{\aa} et systematisk review over frafald fra videreg{\aa}ende uddannelser. Udover en r{\ae}kke baggrundsfaktorer introducerer de en r{\ae}kke in-school-faktorer som {"}fagoplevelse og -tilgang{"}, {"}studiemilj{\o}{"} og {"}l{\ae}ringsmilj{\o}{"}, som interagerer t{\ae}t med {"}psykiske egenskaber ved den studerende{"} og {"}undervisningsforhold{"}. De pr{\o}ver at give et svar p{\aa}, hvordan denne viden kan udnyttes til fremadrettet at mindske risikoen for frafald.",
author = "Ane Qvortrup and Rasmussen, {Hanne Fie}",
year = "2017",
month = "12",
language = "Dansk",
isbn = "9788779381209",
series = "Gymnasiep{\ae}dagogik",
number = "108",
publisher = "Syddansk Universitet. Institut for Kulturvidenskaber",

}

Qvortrup, A & Rasmussen, HF 2017, Karrierelæring og overgang til videregående uddannelser. Gymnasiepædagogik, no. 108, Syddansk Universitet. Institut for Kulturvidenskaber, Odense.

Karrierelæring og overgang til videregående uddannelser. / Qvortrup, Ane; Rasmussen, Hanne Fie.

Odense : Syddansk Universitet. Institut for Kulturvidenskaber, 2017. 62 p. (Gymnasiepædagogik; No. 108).

Research output: Book/anthology/thesis/reportReportCommunication

TY - RPRT

T1 - Karrierelæring og overgang til videregående uddannelser

AU - Qvortrup, Ane

AU - Rasmussen, Hanne Fie

PY - 2017/12

Y1 - 2017/12

N2 - Dette nummer af Gymnasiepædagogik præsenterer en række faktorer som er afgørende for studerendes frafald og/eller fastholdelse på uddannelser. De er baseret på et systematisk review over frafald fra videregående uddannelser. Udover en række baggrundsfaktorer introducerer de en række in-school-faktorer som "fagoplevelse og -tilgang", "studiemiljø" og "læringsmiljø", som interagerer tæt med "psykiske egenskaber ved den studerende" og "undervisningsforhold". De prøver at give et svar på, hvordan denne viden kan udnyttes til fremadrettet at mindske risikoen for frafald.

AB - Dette nummer af Gymnasiepædagogik præsenterer en række faktorer som er afgørende for studerendes frafald og/eller fastholdelse på uddannelser. De er baseret på et systematisk review over frafald fra videregående uddannelser. Udover en række baggrundsfaktorer introducerer de en række in-school-faktorer som "fagoplevelse og -tilgang", "studiemiljø" og "læringsmiljø", som interagerer tæt med "psykiske egenskaber ved den studerende" og "undervisningsforhold". De prøver at give et svar på, hvordan denne viden kan udnyttes til fremadrettet at mindske risikoen for frafald.

M3 - Rapport

SN - 9788779381209

T3 - Gymnasiepædagogik

BT - Karrierelæring og overgang til videregående uddannelser

PB - Syddansk Universitet. Institut for Kulturvidenskaber

CY - Odense

ER -

Qvortrup A, Rasmussen HF. Karrierelæring og overgang til videregående uddannelser. Odense: Syddansk Universitet. Institut for Kulturvidenskaber, 2017. 62 p. (Gymnasiepædagogik; No. 108).