Kapitalisme som religion: Walter Benjamin, Robert Kurz, Giorgio Agamben

Mikkel Bolt (Editor), Dominique Routhier (Editor)

Research output: Book/reportAnthologyResearch

Abstract

”Kapitalismen er at forstå som en religion. Den er ikke blot et ‘etos’ med rødder i den protestantiske etik, ikke blot en af kristendommen begunstiget samfundsformation, men langt snarere selv et essentielt religiøst fænomen.”

Således skriver den tyske kulturkritiker og filosof Walter Benjamin i 1921 i et efterladt tekstfragment, der indtil nu har været relativt ukendt. Benjamins analyse af kapitalismens religiøse karaktér fremstår i dag, i lyset af de seneste års kriseerfaringer og ’nødvendighedens politik’, mere relevant end nogensinde før. Med en oversættelse af Benjamins fragment fra 1921 samt af to ledsagende tekster af nyere dato fra hhv. den tyske værditeoretiker Robert Kurz og den italienske filosof Giorgio Agamben sætter bogen Kapitalisme som religion varesamfundets metafysiske spidsfindigheder og teologiske nykker tilbage på dagsordenen.
Original languageDanish
Place of PublicationAarhus
PublisherNebula & Antipyrine
Edition2.
Number of pages96
ISBN (Print)978-87-93694-56-9
Publication statusPublished - 2020
  • Forord

    Bolt, M. & Routhier, D., 2020, Kapitalisme som religion: Walter Benjamin, Robert Kurz, Giorgio Agamben. Routhier, D. & Bolt, M. (eds.). 2. ed. Aarhus: Nebula & Antipyrine, p. 7-32

    Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingPreface/postscriptResearch

Cite this