Kan Bjerge Flytte Troen?

Niels Christian Hvidt (Editor), Christoffer Johansen (Editor)

Research output: Book/anthology/thesis/reportBookCommunication

Abstract

Oplevelsen af livstruende sygdom, ulykke, naturkatastrofe og død er livsbegivenheder, som får mange af os til at stoppe op og reflektere en ekstra gang over det liv, der venter os, og det liv, vi har levet. Med livstruende begivenheder bliver eksistentielle spørgsmål pludselig nærværende, og vi konfronteres med et af de største: Er der en mening med livet - eller er alt meningsløst? 

I antologien Kan bjerge flytte troen? diskuterer en række meget forskellige mennesker, hvordan sygdom, modgang og eksistentielle kriser kan være med til at forandre den vanlige opfattelse af verden, af meningen med livet og af religiøse spørgsmål. Der er både videnskabelige, religiøse og personlige beretninger og blandt bidragyderne er kunstneren Per Kirkeby, læge og formand for Etisk Råd Ole Hartling, forfatter Pia Tafdrup, litteraturprofessor Hans Hertel samt en række internationale navne. 
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherGyldendal
Number of pages336
ISBN (Print)9788702060072
Publication statusPublished - 2008

Cite this

Hvidt, N. C., & Johansen, C. (Eds.) (2008). Kan Bjerge Flytte Troen? København: Gyldendal.
Hvidt, Niels Christian (Editor) ; Johansen, Christoffer (Editor). / Kan Bjerge Flytte Troen?. København : Gyldendal, 2008. 336 p.
@book{4c6016501a4711dfba21000ea68e967b,
title = "Kan Bjerge Flytte Troen?",
abstract = "Oplevelsen af livstruende sygdom, ulykke, naturkatastrofe og d{\o}d er livsbegivenheder, som f{\aa}r mange af os til at stoppe op og reflektere en ekstra gang over det liv, der venter os, og det liv, vi har levet. Med livstruende begivenheder bliver eksistentielle sp{\o}rgsm{\aa}l pludselig n{\ae}rv{\ae}rende, og vi konfronteres med et af de st{\o}rste: Er der en mening med livet - eller er alt meningsl{\o}st? I antologien Kan bjerge flytte troen? diskuterer en r{\ae}kke meget forskellige mennesker, hvordan sygdom, modgang og eksistentielle kriser kan v{\ae}re med til at forandre den vanlige opfattelse af verden, af meningen med livet og af religi{\o}se sp{\o}rgsm{\aa}l. Der er b{\aa}de videnskabelige, religi{\o}se og personlige beretninger og blandt bidragyderne er kunstneren Per Kirkeby, l{\ae}ge og formand for Etisk R{\aa}d Ole Hartling, forfatter Pia Tafdrup, litteraturprofessor Hans Hertel samt en r{\ae}kke internationale navne. ",
editor = "Hvidt, {Niels Christian} and Christoffer Johansen",
year = "2008",
language = "Dansk",
isbn = "9788702060072",
publisher = "Gyldendal",

}

Hvidt, NC & Johansen, C (eds) 2008, Kan Bjerge Flytte Troen? Gyldendal, København.

Kan Bjerge Flytte Troen? / Hvidt, Niels Christian (Editor); Johansen, Christoffer (Editor).

København : Gyldendal, 2008. 336 p.

Research output: Book/anthology/thesis/reportBookCommunication

TY - BOOK

T1 - Kan Bjerge Flytte Troen?

A2 - Hvidt, Niels Christian

A2 - Johansen, Christoffer

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Oplevelsen af livstruende sygdom, ulykke, naturkatastrofe og død er livsbegivenheder, som får mange af os til at stoppe op og reflektere en ekstra gang over det liv, der venter os, og det liv, vi har levet. Med livstruende begivenheder bliver eksistentielle spørgsmål pludselig nærværende, og vi konfronteres med et af de største: Er der en mening med livet - eller er alt meningsløst? I antologien Kan bjerge flytte troen? diskuterer en række meget forskellige mennesker, hvordan sygdom, modgang og eksistentielle kriser kan være med til at forandre den vanlige opfattelse af verden, af meningen med livet og af religiøse spørgsmål. Der er både videnskabelige, religiøse og personlige beretninger og blandt bidragyderne er kunstneren Per Kirkeby, læge og formand for Etisk Råd Ole Hartling, forfatter Pia Tafdrup, litteraturprofessor Hans Hertel samt en række internationale navne. 

AB - Oplevelsen af livstruende sygdom, ulykke, naturkatastrofe og død er livsbegivenheder, som får mange af os til at stoppe op og reflektere en ekstra gang over det liv, der venter os, og det liv, vi har levet. Med livstruende begivenheder bliver eksistentielle spørgsmål pludselig nærværende, og vi konfronteres med et af de største: Er der en mening med livet - eller er alt meningsløst? I antologien Kan bjerge flytte troen? diskuterer en række meget forskellige mennesker, hvordan sygdom, modgang og eksistentielle kriser kan være med til at forandre den vanlige opfattelse af verden, af meningen med livet og af religiøse spørgsmål. Der er både videnskabelige, religiøse og personlige beretninger og blandt bidragyderne er kunstneren Per Kirkeby, læge og formand for Etisk Råd Ole Hartling, forfatter Pia Tafdrup, litteraturprofessor Hans Hertel samt en række internationale navne. 

M3 - Bog

SN - 9788702060072

BT - Kan Bjerge Flytte Troen?

PB - Gyldendal

CY - København

ER -

Hvidt NC, (ed.), Johansen C, (ed.). Kan Bjerge Flytte Troen? København: Gyldendal, 2008. 336 p.