Journalistiske kampagner i danske medier

Research output: Book/reportReportResearchpeer-review

Abstract

Journalistiske kampagner bliver et stadigt vigtigere redskab for mediehusene herhjemme i kampen for at fange brugernes interesse og skabe opmærksomhed om deres eget medie på et marked, hvor konkurrencen bliver stadigt hårdere. Kampagner giver mulighed for at skabe ekstra værdi for brugerne og brande og profilere sig markant i forhold til konkurrenterne.
Af samme grund skifter stadigt flere medier fra den traditionelle holdning om at beskrive og dække et emne og skabe debat - til i stedet i stigende grad direkte at lancere aktivistiske kampagner med klare holdninger og mål, som man kan markedsføre sig på. Det gælder både landsdækkende medier, men i høj grad også de regionale mediehuse. De ser mere og mere sig selv som aktive spillere i lokalsamfundet, der tager stilling til og handler ud fra bestemte holdninger og formål.
Men selv om kampagner kræver en høj grad af ledelse og central styring, mangler de fleste mediehuse stadig viden og erfaringer med at planlægge og gennemføre større forløb. Oftest er der ikke nogen klar strategi for opgaven. Kun få steder er der nedskrevet en egentlig køreplan med klare rammer og retningslinjer for større journalistiske projekter. Der mangler tit klare mål - og enighed om, hvornår de er opfyldt og ofte er forberedelser og den interne kommunikation mangelfuld. Planlægningen er tilfældig og uden tydelig struktur. Samarbejdet på tværs af platforme og medier halter – især i brugen af sociale medier er der rum for forbedringer.
Konsekvensen er journalistik,
Original languageDanish
Place of PublicationOdense
PublisherSyddansk Universitet, Center for Journalistik
Number of pages18
Publication statusPublished - Sept 2014

Cite this