"Filosofiske og æstetiske overvejelser over digitalisering af musik og lyd.": Multimedia presentation and paper presented at the 2010 Annual Meeting of the Danish Musicological Society/Dansk Selskab for Musikforskning Musik, lyd og digitalisering.

Research output: Contribution to conference without publisher/journalConference abstract for conferenceResearch

Abstract

Digitalisering af musik og lyd har vidtgående konsekvenser for flere områder inden for musikfilosofi og beslægtede områder, da det indbyder til gentænkning af traditionelle spørgsmål inden for æstetik samt afdækning af nye. Foredraget vil give en perspektivering over, hvordan digitalisering af musik og lyd samt de muligheder for digital signalbehandling, der følger i kølvandet deraf, er ved at give vigtige indsigter i:

– Hvad er musikkens betydning?
– Hvordan hænger menneskelige følelser og musikforståelse sammen?
– Hvordan bidrager et sprogs lydmæssige og sågar musikalske aspekter til dets semantiske indhold?

Samtidigt rejser den nye teknologi i sig selv dybdeborende spørgsmål i forhold til

– Vores etiske ansvar i forhold til lydmæssige kunstværker
– Den måde, hvorpå kulturel hukommelse og individuel hukommelse interagerer
– Det forhold, som de erkendelseselementer, der fremelskes i omgang med musikken, har til de former
for erkendelse, der traditionelt fremelskes i diskursbaseret forskning.

I løbet af foredraget bliver der orienteret om, på hvilke måder disse emner nu er mål for forskning og undervisning både inden for det NordPlus-sponsorerede Nordic Network for Music Informatics, Performance and Aesthetics, (http://www.soundmusicresearch.org/NNIMIPA2.html), og IFPR-SDU-forskningsprogrammet The Aesthetics of Music and Sound: Cross-Disciplinary Interplay between the Humanities, Technology and Musical Practice (www.soundmusicresearch.org).
Original languageEnglish
Publication date2010
Number of pages1
Publication statusPublished - 2010
EventAnnual Meeting of the Danish Musicological Society/Dansk Selskab for Musikforskning Musik, lyd og digitalisering - København, Denmark
Duration: 24. Apr 2010 → …

Conference

ConferenceAnnual Meeting of the Danish Musicological Society/Dansk Selskab for Musikforskning Musik, lyd og digitalisering
CountryDenmark
CityKøbenhavn
Period24/04/2010 → …

Cite this

@conference{9dc2d2f1c028470b935f44acb2a1447f,
title = "{"}Filosofiske og {\ae}stetiske overvejelser over digitalisering af musik og lyd.{"}: Multimedia presentation and paper presented at the 2010 Annual Meeting of the Danish Musicological Society/Dansk Selskab for Musikforskning Musik, lyd og digitalisering.",
abstract = "Digitalisering af musik og lyd har vidtg{\aa}ende konsekvenser for flere omr{\aa}der inden for musikfilosofi og besl{\ae}gtede omr{\aa}der, da det indbyder til gent{\ae}nkning af traditionelle sp{\o}rgsm{\aa}l inden for {\ae}stetik samt afd{\ae}kning af nye. Foredraget vil give en perspektivering over, hvordan digitalisering af musik og lyd samt de muligheder for digital signalbehandling, der f{\o}lger i k{\o}lvandet deraf, er ved at give vigtige indsigter i: – Hvad er musikkens betydning? – Hvordan h{\ae}nger menneskelige f{\o}lelser og musikforst{\aa}else sammen? – Hvordan bidrager et sprogs lydm{\ae}ssige og s{\aa}gar musikalske aspekter til dets semantiske indhold? Samtidigt rejser den nye teknologi i sig selv dybdeborende sp{\o}rgsm{\aa}l i forhold til – Vores etiske ansvar i forhold til lydm{\ae}ssige kunstv{\ae}rker – Den m{\aa}de, hvorp{\aa} kulturel hukommelse og individuel hukommelse interagerer – Det forhold, som de erkendelseselementer, der fremelskes i omgang med musikken, har til de former for erkendelse, der traditionelt fremelskes i diskursbaseret forskning. I l{\o}bet af foredraget bliver der orienteret om, p{\aa} hvilke m{\aa}der disse emner nu er m{\aa}l for forskning og undervisning b{\aa}de inden for det NordPlus-sponsorerede Nordic Network for Music Informatics, Performance and Aesthetics, (http://www.soundmusicresearch.org/NNIMIPA2.html), og IFPR-SDU-forskningsprogrammet The Aesthetics of Music and Sound: Cross-Disciplinary Interplay between the Humanities, Technology and Musical Practice (www.soundmusicresearch.org).",
keywords = "Digitalisering af lyd, digitalsiering af musik",
author = "Grund, {Cynthia M.}",
year = "2010",
language = "English",
note = "Annual Meeting of the Danish Musicological Society/Dansk Selskab for Musikforskning Musik, lyd og digitalisering ; Conference date: 24-04-2010",

}

"Filosofiske og æstetiske overvejelser over digitalisering af musik og lyd." : Multimedia presentation and paper presented at the 2010 Annual Meeting of the Danish Musicological Society/Dansk Selskab for Musikforskning Musik, lyd og digitalisering. . / Grund, Cynthia M.

2010. Abstract from Annual Meeting of the Danish Musicological Society/Dansk Selskab for Musikforskning Musik, lyd og digitalisering , København, Denmark.

Research output: Contribution to conference without publisher/journalConference abstract for conferenceResearch

TY - ABST

T1 - "Filosofiske og æstetiske overvejelser over digitalisering af musik og lyd."

T2 - Multimedia presentation and paper presented at the 2010 Annual Meeting of the Danish Musicological Society/Dansk Selskab for Musikforskning Musik, lyd og digitalisering.

AU - Grund, Cynthia M.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Digitalisering af musik og lyd har vidtgående konsekvenser for flere områder inden for musikfilosofi og beslægtede områder, da det indbyder til gentænkning af traditionelle spørgsmål inden for æstetik samt afdækning af nye. Foredraget vil give en perspektivering over, hvordan digitalisering af musik og lyd samt de muligheder for digital signalbehandling, der følger i kølvandet deraf, er ved at give vigtige indsigter i: – Hvad er musikkens betydning? – Hvordan hænger menneskelige følelser og musikforståelse sammen? – Hvordan bidrager et sprogs lydmæssige og sågar musikalske aspekter til dets semantiske indhold? Samtidigt rejser den nye teknologi i sig selv dybdeborende spørgsmål i forhold til – Vores etiske ansvar i forhold til lydmæssige kunstværker – Den måde, hvorpå kulturel hukommelse og individuel hukommelse interagerer – Det forhold, som de erkendelseselementer, der fremelskes i omgang med musikken, har til de former for erkendelse, der traditionelt fremelskes i diskursbaseret forskning. I løbet af foredraget bliver der orienteret om, på hvilke måder disse emner nu er mål for forskning og undervisning både inden for det NordPlus-sponsorerede Nordic Network for Music Informatics, Performance and Aesthetics, (http://www.soundmusicresearch.org/NNIMIPA2.html), og IFPR-SDU-forskningsprogrammet The Aesthetics of Music and Sound: Cross-Disciplinary Interplay between the Humanities, Technology and Musical Practice (www.soundmusicresearch.org).

AB - Digitalisering af musik og lyd har vidtgående konsekvenser for flere områder inden for musikfilosofi og beslægtede områder, da det indbyder til gentænkning af traditionelle spørgsmål inden for æstetik samt afdækning af nye. Foredraget vil give en perspektivering over, hvordan digitalisering af musik og lyd samt de muligheder for digital signalbehandling, der følger i kølvandet deraf, er ved at give vigtige indsigter i: – Hvad er musikkens betydning? – Hvordan hænger menneskelige følelser og musikforståelse sammen? – Hvordan bidrager et sprogs lydmæssige og sågar musikalske aspekter til dets semantiske indhold? Samtidigt rejser den nye teknologi i sig selv dybdeborende spørgsmål i forhold til – Vores etiske ansvar i forhold til lydmæssige kunstværker – Den måde, hvorpå kulturel hukommelse og individuel hukommelse interagerer – Det forhold, som de erkendelseselementer, der fremelskes i omgang med musikken, har til de former for erkendelse, der traditionelt fremelskes i diskursbaseret forskning. I løbet af foredraget bliver der orienteret om, på hvilke måder disse emner nu er mål for forskning og undervisning både inden for det NordPlus-sponsorerede Nordic Network for Music Informatics, Performance and Aesthetics, (http://www.soundmusicresearch.org/NNIMIPA2.html), og IFPR-SDU-forskningsprogrammet The Aesthetics of Music and Sound: Cross-Disciplinary Interplay between the Humanities, Technology and Musical Practice (www.soundmusicresearch.org).

KW - Digitalisering af lyd, digitalsiering af musik

M3 - Conference abstract for conference

ER -