En tredjemands vinkel på begrænsningen af revisionsvirksomheders salg af ikke-revisionsydelser (NAS) til virksomheder af offentlighedens interesse (PIE's)

Dennis van Liempd, Reiner Quick, Bent Warming-Rasmussen, Jakob Schlichter, Florian Schmidt

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Artiklen præsenterer en empirisk undersøgelse af hvorledes revisionsfirmaernes salg af "ikke-Revisionsydelser" indvirker på tre centrale brugergruppers opfattelse af revisors uafhængighed i fremtræden. Resultaterne sammenholdes med EU's Forordning nr. 537/2014 og dens implementering i Danmark. Resultaterne viser, at der er sort overlap mellem de nu blacklistede ydelser og respondenternes holdninger hertil. Samtidig viser undersøgelsen dog at visse forbudte ydelser ikke kan påvises at være skadelige for uafhængigheden, mens andre tilladte ydelser anses for skadelige. Endelig ses, at loftet på 70% honorar for rådgivning i forhold til revisionshonoraret er for højt, set med respondenternes øjne.
Original languageDanish
Article numberRR.3.2017.22
JournalRevision & Regnskabsvaesen
Issue number3
Pages (from-to)23-30
ISSN0034-6918
Publication statusPublished - Mar 2017

Cite this

@article{85395630b1f941e3a0978f32f50dc2ca,
title = "En tredjemands vinkel p{\aa} begr{\ae}nsningen af revisionsvirksomheders salg af ikke-revisionsydelser (NAS) til virksomheder af offentlighedens interesse (PIE's)",
abstract = "Artiklen pr{\ae}senterer en empirisk unders{\o}gelse af hvorledes revisionsfirmaernes salg af {"}ikke-Revisionsydelser{"} indvirker p{\aa} tre centrale brugergruppers opfattelse af revisors uafh{\ae}ngighed i fremtr{\ae}den. Resultaterne sammenholdes med EU's Forordning nr. 537/2014 og dens implementering i Danmark. Resultaterne viser, at der er sort overlap mellem de nu blacklistede ydelser og respondenternes holdninger hertil. Samtidig viser unders{\o}gelsen dog at visse forbudte ydelser ikke kan p{\aa}vises at v{\ae}re skadelige for uafh{\ae}ngigheden, mens andre tilladte ydelser anses for skadelige. Endelig ses, at loftet p{\aa} 70{\%} honorar for r{\aa}dgivning i forhold til revisionshonoraret er for h{\o}jt, set med respondenternes {\o}jne.",
keywords = "Revision, revisors uafh{\ae}ngighed, r{\aa}dgivningshonorar, NAS, PIE",
author = "Liempd, {Dennis van} and Reiner Quick and Bent Warming-Rasmussen and Jakob Schlichter and Florian Schmidt",
year = "2017",
month = "3",
language = "Dansk",
pages = "23--30",
journal = "Revision & Regnskabsvaesen",
issn = "0034-6918",
publisher = "Forlaget Thomson A/S",
number = "3",

}

En tredjemands vinkel på begrænsningen af revisionsvirksomheders salg af ikke-revisionsydelser (NAS) til virksomheder af offentlighedens interesse (PIE's). / Liempd, Dennis van; Quick, Reiner; Warming-Rasmussen, Bent; Schlichter, Jakob; Schmidt, Florian.

In: Revision & Regnskabsvaesen, No. 3, RR.3.2017.22, 03.2017, p. 23-30.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - En tredjemands vinkel på begrænsningen af revisionsvirksomheders salg af ikke-revisionsydelser (NAS) til virksomheder af offentlighedens interesse (PIE's)

AU - Liempd, Dennis van

AU - Quick, Reiner

AU - Warming-Rasmussen, Bent

AU - Schlichter, Jakob

AU - Schmidt, Florian

PY - 2017/3

Y1 - 2017/3

N2 - Artiklen præsenterer en empirisk undersøgelse af hvorledes revisionsfirmaernes salg af "ikke-Revisionsydelser" indvirker på tre centrale brugergruppers opfattelse af revisors uafhængighed i fremtræden. Resultaterne sammenholdes med EU's Forordning nr. 537/2014 og dens implementering i Danmark. Resultaterne viser, at der er sort overlap mellem de nu blacklistede ydelser og respondenternes holdninger hertil. Samtidig viser undersøgelsen dog at visse forbudte ydelser ikke kan påvises at være skadelige for uafhængigheden, mens andre tilladte ydelser anses for skadelige. Endelig ses, at loftet på 70% honorar for rådgivning i forhold til revisionshonoraret er for højt, set med respondenternes øjne.

AB - Artiklen præsenterer en empirisk undersøgelse af hvorledes revisionsfirmaernes salg af "ikke-Revisionsydelser" indvirker på tre centrale brugergruppers opfattelse af revisors uafhængighed i fremtræden. Resultaterne sammenholdes med EU's Forordning nr. 537/2014 og dens implementering i Danmark. Resultaterne viser, at der er sort overlap mellem de nu blacklistede ydelser og respondenternes holdninger hertil. Samtidig viser undersøgelsen dog at visse forbudte ydelser ikke kan påvises at være skadelige for uafhængigheden, mens andre tilladte ydelser anses for skadelige. Endelig ses, at loftet på 70% honorar for rådgivning i forhold til revisionshonoraret er for højt, set med respondenternes øjne.

KW - Revision, revisors uafhængighed, rådgivningshonorar, NAS, PIE

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 23

EP - 30

JO - Revision & Regnskabsvaesen

JF - Revision & Regnskabsvaesen

SN - 0034-6918

IS - 3

M1 - RR.3.2017.22

ER -