Djævleyngel eller Guds udsendte: Om akademisering, djøfisering og professionalisering af kommunal topledelse

Research output: Book/anthology/thesis/reportBookResearch

Abstract

Bogen analyserer konsekvenser af en øget akademisering af kommunal topledelse, og beskriver det som en professionalisering af den lokale magtelite. Det sker på baggrund af ny empiri (surveydata og casestudier).
Konklusionen er, at topledere har moderne præferencer uanset deres baggrund og at djøfiseringsdiskussionen skyder ved siden af. Udviklingen fortolkes som en del af moderniseringen af den offentlige sektor og dermed som en naturlig og irreversibel udvikling. Men der går noget tabt og noget galt, når der ikke længere er kommunalt uddannede og fagligt uddannede på topposterne. Det drejer sig om viden om og fokus på kerneopgaverne samt om dekobling mellem ledelse og medarbejdere, centralt og decentralt, politik og administration.
Studiet bekræfter internationale fund vedr. sammenstødet mellem en managerialistisk og en fagprofessionel logik.
Original languageDanish
Place of PublicationOdsense
PublisherSyddansk Universitetsforlag
Number of pages114
ISBN (Print)9788740831351
Publication statusPublished - 2018

Cite this

@book{15dac44ab14f4c67807a4481c6faadd8,
title = "Dj{\ae}vleyngel eller Guds udsendte: Om akademisering, dj{\o}fisering og professionalisering af kommunal topledelse",
abstract = "Bogen analyserer konsekvenser af en {\o}get akademisering af kommunal topledelse, og beskriver det som en professionalisering af den lokale magtelite. Det sker p{\aa} baggrund af ny empiri (surveydata og casestudier).Konklusionen er, at topledere har moderne pr{\ae}ferencer uanset deres baggrund og at dj{\o}fiseringsdiskussionen skyder ved siden af. Udviklingen fortolkes som en del af moderniseringen af den offentlige sektor og dermed som en naturlig og irreversibel udvikling. Men der g{\aa}r noget tabt og noget galt, n{\aa}r der ikke l{\ae}ngere er kommunalt uddannede og fagligt uddannede p{\aa} topposterne. Det drejer sig om viden om og fokus p{\aa} kerneopgaverne samt om dekobling mellem ledelse og medarbejdere, centralt og decentralt, politik og administration.Studiet bekr{\ae}fter internationale fund vedr. sammenst{\o}det mellem en managerialistisk og en fagprofessionel logik.",
keywords = "magtelite, professionel ledelse, dj{\o}fisering, New Public Management, local governance",
author = "Klausen, {Kurt Klaudi}",
year = "2018",
language = "Dansk",
isbn = "9788740831351",
publisher = "Syddansk Universitetsforlag",

}

Djævleyngel eller Guds udsendte : Om akademisering, djøfisering og professionalisering af kommunal topledelse. / Klausen, Kurt Klaudi.

Odsense : Syddansk Universitetsforlag, 2018. 114 p.

Research output: Book/anthology/thesis/reportBookResearch

TY - BOOK

T1 - Djævleyngel eller Guds udsendte

T2 - Om akademisering, djøfisering og professionalisering af kommunal topledelse

AU - Klausen, Kurt Klaudi

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Bogen analyserer konsekvenser af en øget akademisering af kommunal topledelse, og beskriver det som en professionalisering af den lokale magtelite. Det sker på baggrund af ny empiri (surveydata og casestudier).Konklusionen er, at topledere har moderne præferencer uanset deres baggrund og at djøfiseringsdiskussionen skyder ved siden af. Udviklingen fortolkes som en del af moderniseringen af den offentlige sektor og dermed som en naturlig og irreversibel udvikling. Men der går noget tabt og noget galt, når der ikke længere er kommunalt uddannede og fagligt uddannede på topposterne. Det drejer sig om viden om og fokus på kerneopgaverne samt om dekobling mellem ledelse og medarbejdere, centralt og decentralt, politik og administration.Studiet bekræfter internationale fund vedr. sammenstødet mellem en managerialistisk og en fagprofessionel logik.

AB - Bogen analyserer konsekvenser af en øget akademisering af kommunal topledelse, og beskriver det som en professionalisering af den lokale magtelite. Det sker på baggrund af ny empiri (surveydata og casestudier).Konklusionen er, at topledere har moderne præferencer uanset deres baggrund og at djøfiseringsdiskussionen skyder ved siden af. Udviklingen fortolkes som en del af moderniseringen af den offentlige sektor og dermed som en naturlig og irreversibel udvikling. Men der går noget tabt og noget galt, når der ikke længere er kommunalt uddannede og fagligt uddannede på topposterne. Det drejer sig om viden om og fokus på kerneopgaverne samt om dekobling mellem ledelse og medarbejdere, centralt og decentralt, politik og administration.Studiet bekræfter internationale fund vedr. sammenstødet mellem en managerialistisk og en fagprofessionel logik.

KW - magtelite

KW - professionel ledelse

KW - djøfisering

KW - New Public Management

KW - local governance

UR - http://www.universitypress.dk/shop/djaevleyngel-eller-guds-3655p.html

M3 - Bog

SN - 9788740831351

BT - Djævleyngel eller Guds udsendte

PB - Syddansk Universitetsforlag

CY - Odsense

ER -