Den Religiøse Copings Teologi

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Abstract

Der er i dag en voksende anerkendelse af, at eksistentielle overvejelser og tro betyder meget ved sygdom, og at denne betydning må inddrages i sundhedsvidenskabelig forskning. Artiklens formål er at give et kort overblik over grundene til den genfundne dialog mellem teologi og sundhedsvidenskab for dernæst at præsentere teologien bag religiøs coping: Religiøse overvejelser under krise kan føre til positive og negative resultater på mindst tre områder 1. ved analyse af sygdommens årsag, 2. bearbejdning af den krise, som sygdommen udvirker (coping), og 3. beslutninger om intervention. Det er således af stor betydning, at religiøse mennesker, der rammes af sygdom eller traumatiske oplevelser, får den rette vejledning og støtte fra fagfolk både i sundhedssektoren og den religiøse sektor. Sådan bistand kan fremmes ved konstruktiv integration af viden og erfaring mellem lægevidenskab, psykologi og teologi, uden at det behøver at gå ud over religiøse sandhedsspørgsmål eller sundhedsvæsenets objektivitet.
Original languageDanish
JournalTidsskrift for sjelesorg
Volume1
Issue number26
ISSN0333-3388
Publication statusPublished - 2007

Cite this

@article{21faf630ffde11dc9e03000ea68e967b,
title = "Den Religi{\o}se Copings Teologi",
abstract = "Der er i dag en voksende anerkendelse af, at eksistentielle overvejelser og tro betyder meget ved sygdom, og at denne betydning m{\aa} inddrages i sundhedsvidenskabelig forskning. Artiklens form{\aa}l er at give et kort overblik over grundene til den genfundne dialog mellem teologi og sundhedsvidenskab for dern{\ae}st at pr{\ae}sentere teologien bag religi{\o}s coping: Religi{\o}se overvejelser under krise kan f{\o}re til positive og negative resultater p{\aa} mindst tre omr{\aa}der 1. ved analyse af sygdommens {\aa}rsag, 2. bearbejdning af den krise, som sygdommen udvirker (coping), og 3. beslutninger om intervention. Det er s{\aa}ledes af stor betydning, at religi{\o}se mennesker, der rammes af sygdom eller traumatiske oplevelser, f{\aa}r den rette vejledning og st{\o}tte fra fagfolk b{\aa}de i sundhedssektoren og den religi{\o}se sektor. S{\aa}dan bistand kan fremmes ved konstruktiv integration af viden og erfaring mellem l{\ae}gevidenskab, psykologi og teologi, uden at det beh{\o}ver at g{\aa} ud over religi{\o}se sandhedssp{\o}rgsm{\aa}l eller sundhedsv{\ae}senets objektivitet.",
author = "Hvidt, {Niels Christian}",
year = "2007",
language = "Dansk",
volume = "1",
journal = "Tidsskrift for sjelesorg",
issn = "0333-3388",
publisher = "Institutt for sjelesorg",
number = "26",

}

Den Religiøse Copings Teologi. / Hvidt, Niels Christian.

In: Tidsskrift for sjelesorg, Vol. 1, No. 26, 2007.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

TY - JOUR

T1 - Den Religiøse Copings Teologi

AU - Hvidt, Niels Christian

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Der er i dag en voksende anerkendelse af, at eksistentielle overvejelser og tro betyder meget ved sygdom, og at denne betydning må inddrages i sundhedsvidenskabelig forskning. Artiklens formål er at give et kort overblik over grundene til den genfundne dialog mellem teologi og sundhedsvidenskab for dernæst at præsentere teologien bag religiøs coping: Religiøse overvejelser under krise kan føre til positive og negative resultater på mindst tre områder 1. ved analyse af sygdommens årsag, 2. bearbejdning af den krise, som sygdommen udvirker (coping), og 3. beslutninger om intervention. Det er således af stor betydning, at religiøse mennesker, der rammes af sygdom eller traumatiske oplevelser, får den rette vejledning og støtte fra fagfolk både i sundhedssektoren og den religiøse sektor. Sådan bistand kan fremmes ved konstruktiv integration af viden og erfaring mellem lægevidenskab, psykologi og teologi, uden at det behøver at gå ud over religiøse sandhedsspørgsmål eller sundhedsvæsenets objektivitet.

AB - Der er i dag en voksende anerkendelse af, at eksistentielle overvejelser og tro betyder meget ved sygdom, og at denne betydning må inddrages i sundhedsvidenskabelig forskning. Artiklens formål er at give et kort overblik over grundene til den genfundne dialog mellem teologi og sundhedsvidenskab for dernæst at præsentere teologien bag religiøs coping: Religiøse overvejelser under krise kan føre til positive og negative resultater på mindst tre områder 1. ved analyse af sygdommens årsag, 2. bearbejdning af den krise, som sygdommen udvirker (coping), og 3. beslutninger om intervention. Det er således af stor betydning, at religiøse mennesker, der rammes af sygdom eller traumatiske oplevelser, får den rette vejledning og støtte fra fagfolk både i sundhedssektoren og den religiøse sektor. Sådan bistand kan fremmes ved konstruktiv integration af viden og erfaring mellem lægevidenskab, psykologi og teologi, uden at det behøver at gå ud over religiøse sandhedsspørgsmål eller sundhedsvæsenets objektivitet.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 1

JO - Tidsskrift for sjelesorg

JF - Tidsskrift for sjelesorg

SN - 0333-3388

IS - 26

ER -