Den ideelle leder af en fleksibel arbejdsstyrke

Research output: Contribution to conference without publisher/journalPaperResearchpeer-review

Abstract

Dette paper problematiserer ledelsesopgaven overfor den fleksible arbejdsstyrke. Der tager udgangspunkt i en undersøgelse af fast- versus ikke-fastansatte konsulenter i forhold til deres arbejdsmæssige behov, personlighedskarakteristika og arbejdsmotivation. Generelt er der ikke i undersøgelsens resultater belæg for at tilskrive de ikke-fastansatte andre karaktertræk eller særlige motivationer end fastansatte medarbejdere. Når dette alligevel er interessant at undersøge nærmere skyldes det at der generelt ligger nogle andre forventninger til disse medarbejdere blandt ledelsesrepræsentanter. Man må således formode, at der derfor også anlægges en anderledes ledelsestænkning i forhold til ledelsesstrategier og teknikker overfor denne gruppe af (om end midlertidigt) ansatte. Denne diskussion er relevant også for en bredere gruppe af medarbejder, da ancienniteten generelt er faldende og arbejdsstyrken derfor på godt og ondt automatisk bliver mere fleksible.
Original languageDanish
Publication date2012
Number of pages14
Publication statusPublished - 2012
EventDet Danske Ledelsesakademis 2012 konference: Fleksibilitet i ledelse ud over og på tværs af traditionelle positioner - AAU A.C. Meyers Vænge 15, København, København, Denmark
Duration: 3. Dec 20124. Dec 2012

Conference

ConferenceDet Danske Ledelsesakademis 2012 konference
LocationAAU A.C. Meyers Vænge 15, København
CountryDenmark
CityKøbenhavn
Period03/12/201204/12/2012

Cite this

Lemmergaard, J. (2012). Den ideelle leder af en fleksibel arbejdsstyrke. Paper presented at Det Danske Ledelsesakademis 2012 konference, København, Denmark.