Borgerinddragelse og Active Living – et forskningsprojekt midt i Odense

Research output: Contribution to conference without publisher/journalConference abstract for conferenceResearchpeer-review

Abstract

Active Living er et internationalt koncept udviklet med henblik på at integrere fysisk aktivitet i hverdagen. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har defineret en overordnet strategi, der handler om at informere og igangsætte interventioner, der fremmer fysisk aktivitet.

Dette koncept har SDU, i samarbejde med en række partnere, besluttet sig for at efterleve ved at skabe et på 80 hektar stort område i Odense, som skal være centrum for udviklingen og opførelsen af et Active Living område til fri afbenyttelse af borgere, skoleklasser, patienter, pårørende til patienter, foreninger samt medarbejdere og studerende fra Syddansk Universitet i Odense.

Vi vil i vores session fortælle om Active Living projektet, som er et Citizen Science projekt, hvor borgere, foreninger, medarbejdere og studerende har bidraget med ideer og input til området gennem dialog og arrangementer. Dette har indtil videre foregået i form af ekspertworkshops, studerendeforløb på idrætsuddannelsen på Syddansk universitet, CaféStifen arrangementer i samarbejde med Fyns Stiftstidende, afholdelse af DM i cykel-cross, afholdelse af en skole- og en borgerfestival samt oplæg ved Det Fynske Folkemøde. Lokalbefolkningen, der kunne tænkes at have interesse i områdets udformning, er således i høj grad blevet ”empowered” til at bidrage med ønsker dertil, og kunsten er efterfølgende at få samlet op på alle de gode bud.

I forlængelse af overstående vil vi præsentere et udsnit af de mere end 1000 forskellige input, der er kommet til, hvad området skal kunne og indeholde. Forslagene har indtil videre dannet grundlag for resultaterne i et kombineret phd projekt, med fokus på Active Living og principper fra landskabsarkitektur. Næste step i projektet bliver at rejse eksterne midler til at realisere områdets potentiale.
Original languageDanish
Publication date2019
Publication statusPublished - 2019
EventCitizen Science Symposium - Odense University Hospital, Odense, Denmark
Duration: 7. Oct 20197. Oct 2019
https://citizenscience.dk/symposium-2019/citizen-science-symposium-program/

Conference

ConferenceCitizen Science Symposium
LocationOdense University Hospital
Country/TerritoryDenmark
CityOdense
Period07/10/201907/10/2019
Internet address

Cite this