Behandling af slidgigt hos den yngre, aktive patient

Kristoffer Weisskirchner Barfod, Søren Thorgaard Skou

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Abstract

Behandling af yngre patienter med knæartrose er en udfordring, da sygdommen er stærkt funktionsbegrænsende og patienten ofte fortsat er tilknyttet arbejdsmarkedet. Behandlingen følger samme guidelines hos yngre som hos ældre.

Behandling i primærsektoren indbefatter information og uddannelse, individualiseret træning hos en fysioterapeut, vejledning i vægttab (ved behov) samt smertestillende medicin såfremt førnævnte behandling ikke er tilstrækkelig. Ved manglende effekt af ovenstående kan der henvises til ortopædkirurgi.
Original languageDanish
JournalDansk Sportsmedicin
ISSN1397-4211
Publication statusPublished - 4. Sep 2019

Cite this

@article{f105129343ef4938814585e12bfb97f4,
title = "Behandling af slidgigt hos den yngre, aktive patient",
abstract = "Behandling af yngre patienter med kn{\ae}artrose er en udfordring, da sygdommen er st{\ae}rkt funktionsbegr{\ae}nsende og patienten ofte fortsat er tilknyttet arbejdsmarkedet. Behandlingen f{\o}lger samme guidelines hos yngre som hos {\ae}ldre.Behandling i prim{\ae}rsektoren indbefatter information og uddannelse, individualiseret tr{\ae}ning hos en fysioterapeut, vejledning i v{\ae}gttab (ved behov) samt smertestillende medicin s{\aa}fremt f{\o}rn{\ae}vnte behandling ikke er tilstr{\ae}kkelig. Ved manglende effekt af ovenst{\aa}ende kan der henvises til ortop{\ae}dkirurgi.",
author = "Barfod, {Kristoffer Weisskirchner} and Skou, {S{\o}ren Thorgaard}",
year = "2019",
month = "9",
day = "4",
language = "Dansk",
journal = "Dansk Sportsmedicin",
issn = "1397-4211",

}

Behandling af slidgigt hos den yngre, aktive patient. / Barfod, Kristoffer Weisskirchner; Skou, Søren Thorgaard.

In: Dansk Sportsmedicin, 04.09.2019.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

TY - JOUR

T1 - Behandling af slidgigt hos den yngre, aktive patient

AU - Barfod, Kristoffer Weisskirchner

AU - Skou, Søren Thorgaard

PY - 2019/9/4

Y1 - 2019/9/4

N2 - Behandling af yngre patienter med knæartrose er en udfordring, da sygdommen er stærkt funktionsbegrænsende og patienten ofte fortsat er tilknyttet arbejdsmarkedet. Behandlingen følger samme guidelines hos yngre som hos ældre.Behandling i primærsektoren indbefatter information og uddannelse, individualiseret træning hos en fysioterapeut, vejledning i vægttab (ved behov) samt smertestillende medicin såfremt førnævnte behandling ikke er tilstrækkelig. Ved manglende effekt af ovenstående kan der henvises til ortopædkirurgi.

AB - Behandling af yngre patienter med knæartrose er en udfordring, da sygdommen er stærkt funktionsbegrænsende og patienten ofte fortsat er tilknyttet arbejdsmarkedet. Behandlingen følger samme guidelines hos yngre som hos ældre.Behandling i primærsektoren indbefatter information og uddannelse, individualiseret træning hos en fysioterapeut, vejledning i vægttab (ved behov) samt smertestillende medicin såfremt førnævnte behandling ikke er tilstrækkelig. Ved manglende effekt af ovenstående kan der henvises til ortopædkirurgi.

M3 - Tidsskriftartikel

JO - Dansk Sportsmedicin

JF - Dansk Sportsmedicin

SN - 1397-4211

ER -