Aktionsforskning med selvmordsefterladte over 64 år

Lisbeth Hybholt, Niels Buus, Annette Erlangsen, Elene Fleischer, Lene Lauge Berring

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

Abstract

Ældre mennesker får ikke tilstrækkelig hjælp, når de mister en nærtstående ved selvmord. Der er behov for at udvikle praksisnære sundhedsfremmende interventioner, der øger de psykosociale handlemuligheder for f.eks. sygeplejersker, præster, politibetjente, pårørende og de ældre selv.
Projektet er et aktionsforskningsprojekt, hvor brugere, professionelle og forskere arbejder sammen om at designe og gennemføre projektet. Projektet består af tre delstudier. Første delstudie er en kvalitativ interviewundersøgelse. Formålet er at skabe viden om ældre efterladtes behov for støtte. Andet delstudie er en udvikling, afprøvning og evaluering af udvalgte interventioner. Tredje delstudie er en undersøgelse af samarbejdsprocesserne i handlingsorienteret aktionsforskning.

Resultatet er viden om hvordan brugere inddrages i forskningsprojekter og retningslinjer om, hvordan ældre mennesker, der efterlades efter selvmord, bedst hjælpes. Professionelle kan udbrede og anvende denne viden i deres praksis.
LanguageDanish
JournalTidsskriftet Gerontologi
Volume33
Issue number2
Pages18-21
Number of pages4
Publication statusPublished - 17 Oct 2019

Cite this

@article{202a648b39f643cc8b885f2dc873e45e,
title = "Aktionsforskning med selvmordsefterladte over 64 {\aa}r",
abstract = "{\AE}ldre mennesker f{\aa}r ikke tilstr{\ae}kkelig hj{\ae}lp, n{\aa}r de mister en n{\ae}rtst{\aa}ende ved selvmord. Der er behov for at udvikle praksisn{\ae}re sundhedsfremmende interventioner, der {\o}ger de psykosociale handlemuligheder for f.eks. sygeplejersker, pr{\ae}ster, politibetjente, p{\aa}r{\o}rende og de {\ae}ldre selv.Projektet er et aktionsforskningsprojekt, hvor brugere, professionelle og forskere arbejder sammen om at designe og gennemf{\o}re projektet. Projektet best{\aa}r af tre delstudier. F{\o}rste delstudie er en kvalitativ interviewunders{\o}gelse. Form{\aa}let er at skabe viden om {\ae}ldre efterladtes behov for st{\o}tte. Andet delstudie er en udvikling, afpr{\o}vning og evaluering af udvalgte interventioner. Tredje delstudie er en unders{\o}gelse af samarbejdsprocesserne i handlingsorienteret aktionsforskning. Resultatet er viden om hvordan brugere inddrages i forskningsprojekter og retningslinjer om, hvordan {\ae}ldre mennesker, der efterlades efter selvmord, bedst hj{\ae}lpes. Professionelle kan udbrede og anvende denne viden i deres praksis.",
author = "Lisbeth Hybholt and Niels Buus and Annette Erlangsen and Elene Fleischer and {Lauge Berring}, Lene",
year = "2019",
month = "10",
day = "17",
language = "Dansk",
volume = "33",
pages = "18--21",
journal = "Tidsskriftet Gerontologi",
publisher = "Dansk Gerontologisk Selskab",
number = "2",

}

Aktionsforskning med selvmordsefterladte over 64 år. / Hybholt, Lisbeth; Buus, Niels ; Erlangsen, Annette; Fleischer, Elene; Lauge Berring, Lene.

In: Tidsskriftet Gerontologi, Vol. 33, No. 2, 17.10.2019, p. 18-21.

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

TY - JOUR

T1 - Aktionsforskning med selvmordsefterladte over 64 år

AU - Hybholt, Lisbeth

AU - Buus, Niels

AU - Erlangsen, Annette

AU - Fleischer, Elene

AU - Lauge Berring, Lene

PY - 2019/10/17

Y1 - 2019/10/17

N2 - Ældre mennesker får ikke tilstrækkelig hjælp, når de mister en nærtstående ved selvmord. Der er behov for at udvikle praksisnære sundhedsfremmende interventioner, der øger de psykosociale handlemuligheder for f.eks. sygeplejersker, præster, politibetjente, pårørende og de ældre selv.Projektet er et aktionsforskningsprojekt, hvor brugere, professionelle og forskere arbejder sammen om at designe og gennemføre projektet. Projektet består af tre delstudier. Første delstudie er en kvalitativ interviewundersøgelse. Formålet er at skabe viden om ældre efterladtes behov for støtte. Andet delstudie er en udvikling, afprøvning og evaluering af udvalgte interventioner. Tredje delstudie er en undersøgelse af samarbejdsprocesserne i handlingsorienteret aktionsforskning. Resultatet er viden om hvordan brugere inddrages i forskningsprojekter og retningslinjer om, hvordan ældre mennesker, der efterlades efter selvmord, bedst hjælpes. Professionelle kan udbrede og anvende denne viden i deres praksis.

AB - Ældre mennesker får ikke tilstrækkelig hjælp, når de mister en nærtstående ved selvmord. Der er behov for at udvikle praksisnære sundhedsfremmende interventioner, der øger de psykosociale handlemuligheder for f.eks. sygeplejersker, præster, politibetjente, pårørende og de ældre selv.Projektet er et aktionsforskningsprojekt, hvor brugere, professionelle og forskere arbejder sammen om at designe og gennemføre projektet. Projektet består af tre delstudier. Første delstudie er en kvalitativ interviewundersøgelse. Formålet er at skabe viden om ældre efterladtes behov for støtte. Andet delstudie er en udvikling, afprøvning og evaluering af udvalgte interventioner. Tredje delstudie er en undersøgelse af samarbejdsprocesserne i handlingsorienteret aktionsforskning. Resultatet er viden om hvordan brugere inddrages i forskningsprojekter og retningslinjer om, hvordan ældre mennesker, der efterlades efter selvmord, bedst hjælpes. Professionelle kan udbrede og anvende denne viden i deres praksis.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 33

SP - 18

EP - 21

JO - Tidsskriftet Gerontologi

T2 - Tidsskriftet Gerontologi

JF - Tidsskriftet Gerontologi

IS - 2

ER -