Fynske Filmfortællinger - vi træner talentet

Project: Research

Project Details

Description

Forsknings-samarbejde med Odense Filmværksted:

Vi har udformet og gennemført et forskningsprojekt i samarbejde med Odense Filmværksted, Kulturregion Fyn, DFI og Medievidenskab. Det foregik 2011-14, hed ”Fynske Filmfortællinger, vi træner talentet”, og der er kommet en publikation: https://doczz.net/doc/6986131/a-t-skabe-filmskabere.

Det handlede om at skabe kortfilm - som talent - i stilladserede rammer og at undersøge dets indvirkning på talkentudvikling.

Projektet var betalt af Kulturregion Fyn i samarbejde med DFI.

Vi samarbejder (i dag 2021) stadig med filmværkstedet om de manuskriptstud. Der lægges hvert semester en undervisningsgang på værkstedet i Pantheonsgade, og her introduceres de for stedets tilbud, som mange efterfølgende benytter. Der er også skabt noget på værkstedet, der hedder ”Manusgruppen”, som er startet af 2 tidl. manusstud. De mødes og gir hinanden feedback på værkstedet, og gruppen er stor i dag. Der er også samarbejde mellem 18 Frames (FilmFynstøttet), værkstedet og os, som primært går ud på at komme og holde små oplæg ved hinanden og vise de stud., at disse produktionstilbud findes og kan bruges af dem.

Involverede:
Odense Filmværksted, Mette Bihl & Nicklas Clark
18 Frames, Maria Robstad
Manuskriptudvikling SDU

Key findings

Især unge filmtalenter har brug for stram stilladsering for ikke at blive stresset i produktionsfaser. Når de blir ældre kan stilladseringen slækkes, men ikke fjernes.

Layman's description

Rammer fremmer talentudvikling inden for filmbranchen.
Short titleFFF
StatusFinished
Effective start/end date01/08/201112/12/2014