Forældreskab til unge

Project: Research

Project Details

Description

Megen fokus på ungdom er præget af bekymringer, men omdrejningspunktet for denne undersøgelse er det konkrete hverdagsliv i familier med unge. Mens der skrives og tales meget om, hvordan det er at være forældre til småbørn, er det sjældnere, at vi hører om, hvordan det er at være forældre til større børn og unge. Også inden for forskning i forældreskab, har denne periode i forældreskabet fået ganske lidt opmærksomhed. Derfor undersøger dette forskningsprojekt, hvad det at være forældre til unge handler om aktuelt; hvordan livet med de unge ser ud, og hvad forældre selv tænker om det. I forskningsprojektet interviewes forældre til hjemmeboende unge som går i 9. klasse og som går på en almindelig dansk folkeskole eller en tilsvarende privatskole.

Projektet gennemføres som et samarbejde mellem forskere fra Institut for Psykologi, Syddansk Universitet og Psykologisk Institut ved Universitetet i Oslo. I Danmark ledes forskningsprojektet af lektor Anja Hvidtfeldt Stanek. I Norge ledes projektet af professor Agnes Andenæs.
StatusActive
Effective start/end date31/07/201731/12/2020

Related Research Output

  • 1 Conference abstract for conference

Investigating parenthood for young teenagers: Background, theoretical perspectives and empirical examples

Andenæs, A., Jansen, A., Sundnes, A. & Stanek, A. H., 2019.

Research output: Contribution to conference without publisher/journalConference abstract for conferenceResearchpeer-review