EU - Strukturfonden - VelfærdsInnovation med Nyttige Data

Project: Research

Project Details

Description

Virksomhederne i dette innovationspartnerskab ser et kommercielt potentiale i at omsætte data til information, viden og handling fokuseret på geriatriske patienter. Disse er kendetegnet ved at være over 65 år have flere samtidige sygdomme og funktionstab. De får også typisk hjælp fra praktiserende læger, kommunal sundhedspleje og sygehuset. De krydser sektorgrænser, men det gør deres data ikke. For at kommunerne kan sikre større sundhedseffekt har de et behov for data fra resten af sundhedsvæsenet. Dette bliver mere presserende i 2018 hvor den kommunale medfinansieringsmodel omlægges så de betaler højere medfinansiering for borgere over 65 år.

Oveni at den kommunale medfinansiering nu giver dem øget fokus på geriatriske patienter (gamle mennesker) så er den demografiske udvikling i Danmark sådan at den dyreste gruppe +80 år vokser 85% frem til 2030.

Det er denne brændende platform i kommunerne, der bærer den kommercielle ide i dette innovationspartnerskab. Kommunerne har brug for GODT til at øge sundhedseffekten ved at nedbringe indlæggelser og genindlæggelser af ældre borgere.
StatusFinished
Effective start/end date01/01/201831/12/2019