NAC Research Award

Prize: Prizes, scholarships, distinctions

Description

Lektor Erik Bjerregaard Pedersen fra Institut for Fysik og Kemi ved Syddansk Universitet er den første modtager af den nystiftede forskerpris - NAC Research Award, som han modtog ved 3rd NAC Mini-Symposium on Nucleic Acid Chemical Biology, der blev holdt i Odense.

Erik Bjerregaard Pedersen modtager NAC Forskerprisen 2011 for hans betydning for nukleinsyrekemiens udvikling nationalt og internationalt. Tilbage i midten af 80'erne begyndte han som den første på Syddansk Universitet at interessere sig for nukleosidkemi.
Dengang var fokus på udvikling af nye stoffer mod HIV og andre vira, men siden har han udbredt sin interesse til analoger til naturens nukleinsyrer DNA og RNA. Denne forskning har muliggjort nytænkning indenfor udvikling af nukleinsyre-baserede lægemidler og sygdomsdiagnostik.

Prisen er opkaldt efter Nukleinsyrecentret (NAC) ved Syddansk Universitet, der i 2011 kunne fejre sit 10-års jubilæum som Grundforskningscenter finansieret af Danmarks Grundforskningsfond.

NAC forskerprisen vil hvert år blive uddelt til en markant forsker, der har gjort en særlig indsats indenfor nukleosid og nukleinsyreforskningen. Prisen er en hæderspris, der ikke kan søges.

Med prisen følger et kontant beløb på 1000 EURO til eget brug. Vinderen af prisen skal desuden holde et foredrag ved Nukleinsyrecentret, Syddansk Universitet. NAC forskerprisen 2011 er sponsoreret af det bioteknologiske firma RiboTask ApS, Odense.