Personal profile

Research areas

Jeg beskæftiger mig bredt med interkulturel pædagogik med særligt fokus på migration og deltagelsesmuligheder for minoriserede børn og unge i uddannelsessytemet. Jeg beskæftiger mig desuden med dialogisk undervisning og religionsfagets didaktik.

Metodologisk arbejder jeg primært med kvalitative metoder, herunder etnografisk inspireret feltarbejde, og med fokus på inddragelse af kunstbaserede og participatoriske metoder i et børnecentreret perspektiv.

Jeg er en del af forskningsprogrammet Almen- og Fagdidaktik ved Institut for Medier, Design, Læring og Erkendelse. Jeg har bidraget til instituttets uddannelsesvidenskabelige forskning via min deltagelse i EU Horizon 2020-projektet MiCREATE (2019-2022) og Filosofi i skolen-projektet (2017- ). Jeg deltager aktuelt i pilotprojektet Ukrainske elever i danske skoler (2022- ).

Jeg underviser bredt på Interkulturel pædagogik og dansk som andetsprog (primært: Kulturanalyse og Udtryksformer) og Master i børne og ungdomskultur (primært: Mediekultur, læreprocesser og pædagogik, Børne og ungdomskultur og Forskningsteori og metode).

Fingerprint

Dive into the research topics where Søren Sindberg Jensen is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Researchers

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or