If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Personal profile

Research areas

Mit forskningsområde er indenfor sprog og kommunikation i sundhedsvæsenet, hvor jeg specifikt forsker i sprogets betydning i mødet mellem de sundhedsprofessionelle og patienter med kræft og andet modersmål end dansk.

Min humanistiske baggrund har givet mig en særlig stor interesse for forholdet mellem sprog, kultur og identitet, og herunder for sprogbaseret ulighed - en ulighed, man ikke mindst ser indenfor sundhed, hvor sprogbarrierer kan få store helbredsmæssige konsekvenser for mennesket med alvorlig sygdom. Derudover kan der være store menneskelige konsekvenser forbundet med sprogbarrierer ud fra et sundhedsprofessionelt såvel som patient- og familieperspektiv. 

Det overordnede mål med min forskning er derfor at fremskaffe viden, der kan være med til at forbedre kommunikationen i de møder i sundhedsvæsenet, hvor patienten og de sundhedsprofessionelle ikke taler samme sprog.

Fingerprint

Dive into the research topics where Lisbeth Birkelund is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Researchers

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or