Personal profile

Research areas

Kort præsentation af forskningsområde.

Jette Ammentorp, forskningsleder, ph.d., cand scient san

Jette Ammentorp er professor og forskningsleder ved Center for Patientkommunikation på Sygehus Lillebælt og Syddansk Universitet. Jette har initieret en række forskningsprojekter, med formålet at forbedre kommunikationen mellem sundhedspersonalet og patienterne; bl.a. kommunikationsprogrammet ’Klar tale med patienterne’ der er indført på hele Sygehus Lillebælt, og som ligger til grund for det kommunikationsprogram der anvendes på alle sygehuse i Region Syddanmark.

 Jette er aktiv i følgende internationale netværk 'Oslo Communication in Healthcare Education and Research group' (OCHER), 'The International Association for Communication in Healthcare' (EACH) og forskningsnetværk Deakin Universitetet I Australien, hvor hun siden 2017 har været tilknyttet som æresprofessor ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Er desuden initiativtager til oprettelse af Dansk Selskab for Kommunikation i Sundhedsvæsenet i 2016, hvor hun var formand indtil 2020

Jette har bl.a skrevet bogen ’Den gode patientsamtale’, der i 2023 udkom i en opdateret og udvidet version. Har publiceret over 100 videnskabelige og faglige artikler om patientoplevelser, patientinddragelse og patientkommunikation.

 Se mere på: http://www.CFPK.dk

Fingerprint

Dive into the research topics where Jette Ammentorp is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Researchers

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or