Connie Timmermann

PhD, Associate professor , Associate professor , Center for Forskning i Patientkommunikation

If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Personal profile

Research areas

Fokus for min forskning og undervisning er at bidrage til gode samtaler og relationer i klinisk praksis med afsæt i brugerinddragende metoder og et tæt samarbejde med patienter, pårørende og sundhedspersoner.

Jeg undersøger betydningen af nærvær i relationer, hvordan evnen til nærvær og medmenneskelighed kan udvikles gennem opmærksomhed, nysgerrighed og refleksion, samt hvordan rum og omgivelser - herunder naturelementer og flere hjemlige og æstetiske sanseindtryk på hospitaler - påvirker vores nærvær og samvær.

Jeg er særligt optaget af, hvordan vi via kommunikationstræning kan arbejde med det fælles menneskelige og en menneske-til-menneske relation med fokus på åbenhed og nysgerrighed, samt oplevelser af gensidig eksistentiel sårbarhed. Her er det afgørende at opøve opmærksomhed på og færdigheder i at bruge sig selv som menneske, som en del af ens faglighed. Elementer af mindfulness og compassion spiller en vigtig rolle i at "se" både patienter, pårørende, kollegaer og os selv, som hele mennesker. 

Jeg er med til at udvikle forskellige læringsforløb, workshops og webinarer for sundhedspersoner. Her har vi f.eks fokus på elementer af mindfulness og compassion i relationer og samtaler; hvordan vi kan udfolde patient- og pårørendes perspektiver, ressource og kilder til mening; hvordan vi kan benytte refleksion og  peer-feedback i en klinisk hverdag; eller oplevelser af sårbarhed i mødet mellem sundhedsperson, patient og pårørende.

Jeg arbejder primært kvalitativt med afsæt i Participatory Action Research, herunder improviseret participatory teaterworkshops til udforskning af kommunikation og relationer. 

 

Education/Academic qualification

PhD, The meaning of sensory impressions in the hospitalenvironment - a phenomenological-hermeneutic study

Award Date: 10. Dec 2014

Research areas

  • Hospitals

Fingerprint

Fingerprints are formed from scientific publications and create an index of weighted keyword concepts for each individual researcher.
  • 1 Similar Profiles

Network

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or