IRS - Esbjerg and Grindsted Hospital, Research Unit of Neurology (Esbjerg)

Organisation profile

Organisation profile

Forskningsenheden i neurologi blev etableret september 2019. Vi er i fuld gang med en opbygning af det neurologiske forskningsmiljø på Sydvestjysk Sygehus. Enheden er funderet ved afdeling for Hjerne- og Nervesygdomme, der modtager patienter til udredning og behandling for blandt andet apopleksi, epilepsi, hovedpine, Parkinsons sygdom, sklerose, demens, bevægesygdom, hjernetumor samt en række andre neurologiske lidelser.

Forskningen i neurologiske sygdomme har til hensigt at opnå en bedre forståelse af den enkelte sygdom samt at undersøge om en ny eller eksisterende behandling virker hensigtsmæssigt. På nuværende tidspunkt beskæftiger forskningen sig primært med sklerose og hovedpine. For eksempel er der aktuelt forskning inden for følgende områder:

  • Biomarkører Behandling af patienter med sklerose
  • Behandlingsoptimering ved multipel sklerose og hovedpine
  • Immunsuppression, COVID-19 og mRNA vacciner
  • Fase III og IV studier indenfor hovedpine og multipel sklerose

Projekterne foregår i et samarbejde med både nationale og internationale forskere. For eksempel samarbejdes der med andre afdelinger både på sygehuset og ved andre institutioner i både ind- og udland.

Fingerprint

Dive into the research topics where IRS - Esbjerg and Grindsted Hospital, Research Unit of Neurology (Esbjerg) is active. These topic labels come from the works of this organisation's researchers. Together they form a unique fingerprint.

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or