Hvordan kan et nationalt testcenter gavne dansk fodbold?

Press/Media: Press / Media

Description

Flere kampe. Flere pasninger. Flere sprinter. Højere stressniveau. Ifølge flere forskere vil fremtidens fodbold stille nye og større krav til fodboldspilleres evner på både det tekniske, fysiske, kognitive og mentale område, for man forventer, at højere kampkrav, flere og mere krævende træningspas vil skabe en markant belastning på spillere på eliteniveau. Derfor er det nødvendigt at forberede sig på fodboldens udvikling.

 

Meget tyder sådan på, at spillet også vil forandre sig gennem de kommende år, så klubber, trænere og spillere i 2030 bliver mødt af øgede krav til såvel tekniske som fysiske færdigheder. Men hvordan omstiller man sig til fremtidens fodbold? Og hvordan kan man arbejde med testning og monitorering af fodboldspillere for at fremme udviklingen?

Padcasten sætter fokus på et nyt pilotprojekt fra Syddansk Universitet, hvor man vil undersøge hvilke muligheder et nationalt testcenter kan give dansk fodbold. Den overordnede vision er at skabe et testcenter, der kan understøtte danske fodboldklubber på både bredde- og eliteniveau med udviklingen af børne-, ungdom- og seniorspilleres evner inden for både det fysiske, mentale, kognitive, taktiske og tekniske evner.

I første omgang handler pilotprojektet om det fysiske område, hvilket vi også kommer ind på i denne podcast, hvor post.doc. fra Syddansk Universitet Thomas Rostgaard medvirker sammen med A-herrelandsholdets assistenttræner Morten Wieghorst.

Sammen vil de belyse projektets muligheder og uddybe de perspektiver, det kan have for dansk fodbolds fremtid.

Denne episode er optaget hos AL2 – Arbejdernes Landsbanks bud på fremtidens bank.

Period5. Aug 2020

Media contributions

1

Media contributions