Description

Genetik, kost og motion har stor betydning for, hvor gammel du bliver. men det er tre andre faktorer, der er de allervigtigste at sætte kryds ud for, hvis du vil have den bedste forudsætning for at blive 100 år. Det forklarer KaareChristensen, der er professor, forsker og leder af Dansk Center for aldringsforskning ved syddansk Universitet.

Er du kvinde eller mand? Er du født som kvinde, har du væsentligt større sandsynlighed for at blive 100 år, end hvis du er mand.

I Danmark er gennemsnitsalderen for kvinder 82,9 år, mens den ligger på 79 år for mænd. Og blandt de 1094 danskere, der den 1. oktober 2018 var 100 år eller mere, var hele 86 procent kvinder.

Aldersforsker Kaare Christensen peger på, at det måske handler om genetik. Kvinder har modsat mænd to x-kromosomer i stedet for et, og det er muligvis disse, der har nogle særlige egenskaber. Og ellers er det faktisk lidt af en gåde, hvorfor kvinder bliver ældre end mænd, fortæller aldersforskeren.

- Det er egentlig lidt mærkeligt, hvorfor kvinder bliver ældst. Kvinder har jo den hårde jobbeskrivelse fysiologisk set med menstruation, fødsel, amning, overgangsalder og den svageste fysik.

Period30. Dec 2018 → 31. Dec 2018

Media contributions

2

Media contributions

 • TitleTre årsager til, at du måske bliver 100 år
  Media name/outletFyens.dk
  Country/TerritoryDenmark
  Date31/12/2018
  Producer/AuthorMarie Prangsgaard Helms
  PersonsKaare Christensen
 • Title3årsager til, at du måske bliver 100 år
  Media name/outletJydske Vestkysten
  Date30/12/2018
  PersonsKaare Christensen