TY - JOUR
T1 - Værtskabet for Skole OL-finalen - En katalysator for udvikling af idrætsundervisningen og samarbejde mellem skoler og lokale foreninger i Billund Kommune
AU - Nielsen, Jonas Vestergaard
AU - Koch, Sofie
PY - 2025
Y1 - 2025
N2 - Artiklen udforsker, hvordan Billund Kommune har brugt samarbejdet med DIF Skole OL fra 2020 til 2024 som katalysator for udvikling af idrætsundervisningen og styrkelse af samarbejdet med lokale foreninger. Artiklen belyser dette gennem perspektiver fra skoleledere og idrætslærere i Billund Kommune. Fokus er på de kommunale aktiviteter, der er igangsat i forbindelse med værtskabet for Skole OL-finalen, og målrettet pædagogisk og idrætsfaglig udvikling. Erfaringer fra skoleledere og idrætslærere viser, at Skole OL-aktiviteterne harmonerer med eksisterende mål for idrætsundervisningen, og at eleverne har fået mulighed for at prøve nye idrætsgrene i samarbejde med lokale foreninger. Skoleledere og idrætslærere vurderer, at dette har styrket klassefællesskabet og skolernes forbindelse til lokale foreninger. Billund Kommune ønsker at bygge videre på det opnåede momentum, og en politisk beslutning har sikret midler til en strategisk indsats, der bl.a. fremmer foreningsudvikling og samarbejdet mellem skoler og foreninger. Dog står skolerne over for udfordringer, når værtskabet for Skole OL-finalen flytter til en anden kommune, herunder hvordan de fortsat kan prioritere fremtidig deltagelse i Skole OL samt støtte lærernes kompetenceudvikling.
AB - Artiklen udforsker, hvordan Billund Kommune har brugt samarbejdet med DIF Skole OL fra 2020 til 2024 som katalysator for udvikling af idrætsundervisningen og styrkelse af samarbejdet med lokale foreninger. Artiklen belyser dette gennem perspektiver fra skoleledere og idrætslærere i Billund Kommune. Fokus er på de kommunale aktiviteter, der er igangsat i forbindelse med værtskabet for Skole OL-finalen, og målrettet pædagogisk og idrætsfaglig udvikling. Erfaringer fra skoleledere og idrætslærere viser, at Skole OL-aktiviteterne harmonerer med eksisterende mål for idrætsundervisningen, og at eleverne har fået mulighed for at prøve nye idrætsgrene i samarbejde med lokale foreninger. Skoleledere og idrætslærere vurderer, at dette har styrket klassefællesskabet og skolernes forbindelse til lokale foreninger. Billund Kommune ønsker at bygge videre på det opnåede momentum, og en politisk beslutning har sikret midler til en strategisk indsats, der bl.a. fremmer foreningsudvikling og samarbejdet mellem skoler og foreninger. Dog står skolerne over for udfordringer, når værtskabet for Skole OL-finalen flytter til en anden kommune, herunder hvordan de fortsat kan prioritere fremtidig deltagelse i Skole OL samt støtte lærernes kompetenceudvikling.
M3 - Tidsskriftartikel
SN - 2246-8137
VL - Særnummer
SP - 28
EP - 43
JO - MOV:E
JF - MOV:E
ER -