Unges trivsel År 2008: En undersøgelse med fokus på seksuelle overgreb og vold i barndom og tidlig ungdom

Karin Helweg-Larsen

Publikation: Bog/rapportRapportForskning

Abstrakt

Baseret på svar fra knap 4.000 elever i 9. klasse beskrives de unges egen oplevelse og vurdering af tidlige seksuelle erfaringer og overgreb og udsættelse for vold i og uden for familien. Undersøgelsen rummer detaljerede oplysninger om de unges familie, fritid, risikoadfærd og deres selvrapporterede generelle helbred, styrke og svagheder samt mulige psykiske problemer, vurderet ud fra bl.a. SDQ. Ialt rapporterer 5 pct. af drenge pg 22 pct. af piger seksuelle erfaringer med voksne og/eller jævnaldrende, der defineres som overgreb. Hver fjerde dreng og hver syvende pige har nogenisnde været udsat for fysisk vold uden for hjemmet, 5 pct. af drenge og 6 pct. af piger har været viden til fysisk vold mod deres mor inden for de seneste 12 måneder. Knap 3 pct. af drenge og 6 pct. af piger har været udsat for let fysisk vold fra mor og/eller far, og henholdsvis 2 pct. og 3 pct. for grovere fysisk vold. Der er sammenhæng mellem rapporteret vold og tidlige seksuelle erfaringer/overgreb og de unges psykiske trivsel.
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagSyddansk Universitet. Statens Institut for Folkesundhed
Udgave1
Antal sider223