Karin Helweg-Larsen

ISBN (Elektronisk)978-87-7899-146-1
StatusUdgivet - 2009

Emneord

• Computerbaseret spørgeskema undersøgelse; skole, overgreb, trivsel

Helweg-Larsen, K. (2009). Unges trivsel År 2008: En undersøgelse med fokus på seksuelle overgreb og vold i barndom og tidlig ungdom. (1 udg.) København: Syddansk Universitet. Statens Institut for Folkesundhed.
Helweg-Larsen, Karin. / Unges trivsel År 2008 : En undersøgelse med fokus på seksuelle overgreb og vold i barndom og tidlig ungdom. 1 udg. København : Syddansk Universitet. Statens Institut for Folkesundhed, 2009. 223 s.
@book{c75bc510a38d11de9743000ea68e967b,
title = "Unges trivsel {\AA}r 2008: En unders{\o}gelse med fokus p{\aa} seksuelle overgreb og vold i barndom og tidlig ungdom",
abstract = "Baseret p{\aa} svar fra knap 4.000 elever i 9. klasse beskrives de unges egen oplevelse og vurdering af tidlige seksuelle erfaringer og overgreb og uds{\ae}ttelse for vold i og uden for familien. Unders{\o}gelsen rummer detaljerede oplysninger om de unges familie, fritid, risikoadf{\ae}rd og deres selvrapporterede generelle helbred, styrke og svagheder samt mulige psykiske problemer, vurderet ud fra bl.a. SDQ. Ialt rapporterer 5 pct. af drenge pg 22 pct. af piger seksuelle erfaringer med voksne og/eller j{\ae}vnaldrende, der defineres som overgreb. Hver fjerde dreng og hver syvende pige har nogenisnde v{\ae}ret udsat for fysisk vold uden for hjemmet, 5 pct. af drenge og 6 pct. af piger har v{\ae}ret viden til fysisk vold mod deres mor inden for de seneste 12 m{\aa}neder. Knap 3 pct. af drenge og 6 pct. af piger har v{\ae}ret udsat for let fysisk vold fra mor og/eller far, og henholdsvis 2 pct. og 3 pct. for grovere fysisk vold. Der er sammenh{\ae}ng mellem rapporteret vold og tidlige seksuelle erfaringer/overgreb og de unges psykiske trivsel.",
keywords = "Computerbaseret sp{\o}rgeskema unders{\o}gelse; skole, overgreb, trivsel",
author = "Karin Helweg-Larsen",
year = "2009",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7899-145-4",
publisher = "Syddansk Universitet. Statens Institut for Folkesundhed",
edition = "1",

Helweg-Larsen, K 2009, Unges trivsel År 2008: En undersøgelse med fokus på seksuelle overgreb og vold i barndom og tidlig ungdom. 1 udg, Syddansk Universitet. Statens Institut for Folkesundhed, København.

Unges trivsel År 2008 : En undersøgelse med fokus på seksuelle overgreb og vold i barndom og tidlig ungdom. / Helweg-Larsen, Karin.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Unges trivsel År 2008

T2 - En undersøgelse med fokus på seksuelle overgreb og vold i barndom og tidlig ungdom

AU - Helweg-Larsen, Karin

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Baseret på svar fra knap 4.000 elever i 9. klasse beskrives de unges egen oplevelse og vurdering af tidlige seksuelle erfaringer og overgreb og udsættelse for vold i og uden for familien. Undersøgelsen rummer detaljerede oplysninger om de unges familie, fritid, risikoadfærd og deres selvrapporterede generelle helbred, styrke og svagheder samt mulige psykiske problemer, vurderet ud fra bl.a. SDQ. Ialt rapporterer 5 pct. af drenge pg 22 pct. af piger seksuelle erfaringer med voksne og/eller jævnaldrende, der defineres som overgreb. Hver fjerde dreng og hver syvende pige har nogenisnde været udsat for fysisk vold uden for hjemmet, 5 pct. af drenge og 6 pct. af piger har været viden til fysisk vold mod deres mor inden for de seneste 12 måneder. Knap 3 pct. af drenge og 6 pct. af piger har været udsat for let fysisk vold fra mor og/eller far, og henholdsvis 2 pct. og 3 pct. for grovere fysisk vold. Der er sammenhæng mellem rapporteret vold og tidlige seksuelle erfaringer/overgreb og de unges psykiske trivsel.

AB - Baseret på svar fra knap 4.000 elever i 9. klasse beskrives de unges egen oplevelse og vurdering af tidlige seksuelle erfaringer og overgreb og udsættelse for vold i og uden for familien. Undersøgelsen rummer detaljerede oplysninger om de unges familie, fritid, risikoadfærd og deres selvrapporterede generelle helbred, styrke og svagheder samt mulige psykiske problemer, vurderet ud fra bl.a. SDQ. Ialt rapporterer 5 pct. af drenge pg 22 pct. af piger seksuelle erfaringer med voksne og/eller jævnaldrende, der defineres som overgreb. Hver fjerde dreng og hver syvende pige har nogenisnde været udsat for fysisk vold uden for hjemmet, 5 pct. af drenge og 6 pct. af piger har været viden til fysisk vold mod deres mor inden for de seneste 12 måneder. Knap 3 pct. af drenge og 6 pct. af piger har været udsat for let fysisk vold fra mor og/eller far, og henholdsvis 2 pct. og 3 pct. for grovere fysisk vold. Der er sammenhæng mellem rapporteret vold og tidlige seksuelle erfaringer/overgreb og de unges psykiske trivsel.

KW - Computerbaseret spørgeskema undersøgelse; skole, overgreb, trivsel

M3 - Rapport

SN - 978-87-7899-145-4

BT - Unges trivsel År 2008

PB - Syddansk Universitet. Statens Institut for Folkesundhed

CY - København

Helweg-Larsen K. Unges trivsel År 2008: En undersøgelse med fokus på seksuelle overgreb og vold i barndom og tidlig ungdom. 1 udg. København: Syddansk Universitet. Statens Institut for Folkesundhed, 2009. 223 s.