Undersøgelse af karakterer i matematik og mikroøkonomi på HA/BA-uddannelserne ved Syddansk Universitet

Publikation: Kapitel i bog/rapport/konference-proceedingKonferencebidrag i proceedingsForskning

Abstrakt

Kurset i mikroøkonomi på HA-uddannelserne er typisk placeret på 1. semester og kan indholdsmæssigt gøre brug af matematiske metoder til løsning af kursets temaer, hvilket mange studenter finder vanskeligt. Ofte kan dette resultere i dårlige eksamensresultater og deraf følgende frafald.
Disse temaer behandles med udgangspunkt i en population af 2.425 eksamensforsøg i mikroøkonomi kaldet virksomhedens økonomi I og II ved Syddansk Universitet. Materialet undersøges i forhold til den gymnasiale adgangsgivende karakter, matematikkarakteren, den gymnasiale uddannelsesbaggrund samt køn.
Generelt findes det, at studenterne klarer sig dårligere til eksamen i VØ I og II end til den gymnasiale eksamen i matematik. Dette afhænger af såvel køn som uddannelsesbaggrund. Det findes også, at studenter med en dårlig karakter i matematik har en større motivation for at arbejde, så de får et bedre resultat i VØ I og II.
TitelSymposium i Anvendt Statistik 2019
RedaktørerPeter Linde
UdgivelsesstedØkonomisk Institut ved Københavns Universitet
ForlagDet Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø