Udfordringer og løsninger med succesfuld offentlig innovation

Annabeth Aagaard

  Publikation: Kapitel i bog/rapport/konference-proceedingKapitel i bogFormidling

  Abstrakt

  Den tidligere regerings globaliseringsstrategi fra 2005 var med til at satte innovation på dagsordenen for offentlige virksomheder, som en helt central løsning på landets problemer og til sikring af velfærdssamfundets fremtid. For hvis Danmark skal bidrage til Lissabon-strategien for EU fra 2000 om at ‘blive den mest konkurrencedygtige og dynamiske videnbaserede økonomi i verden’, er der seriøst behov for et mere innovativt politisk lederskab i Danmark.
  Den offentlige sektors aktuelle problemstillinger består i, at borgerne kontinuerligt forventer mere og bedre service, samtidig med at disse servicekrav skal leveres for færre ressourcer. Det betyder også at kommunernes normale strategi med at effektivisere ikke er nok, denne udfordring kan kun imødegås, hvis der sker innovation og nytænkning af den måde de offentlige instanser arbejder og samarbejder på. Det er vigtigt at understreger, at der naturligvis allerede finder innovation sted i det offentlige organisationer, men megen innovation sker i høj grad i ubemærkethed, og den er heller ikke nødvendigvis tilstrækkelig radikal.
  Innovation kræver nytænkning, og innovation kan enten være inkrementiel eller radikal, og innovation kan både bestå i at forny produkter, services og processer. Det helt centrale er dog, man de kommunale organisationer ikke bare skal lave innovation for innovationens skyld, men for at skabe merværdi for borgerne indenfor de økonomiske rammer, der skal overholdes.
  OriginalsprogDansk
  TitelBørsens ledelseshåndbog i Offentlig ledelse
  Antal sider8
  ForlagBørsen Forum A/S
  Publikationsdato1. feb. 2012
  StatusUdgivet - 1. feb. 2012
  NavnBørsens Ledelseshåndbog i Offentlig ledelse

  Citationsformater