Helle Rotbøll Randlev, Eva Mærsk

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference-proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

TitelVækst og vilkår på landet : Viden, visioner og virkemidler
RedaktørerGunnar L. H. Svendsen, Jens F. L. Sørensen, Egon B. Noe
Udgivelses stedOdense
ForlagSyddansk Universitetsforlag
Publikationsdato2018
Sider235-248
Kapitel20
ISBN (Trykt)9788740831559
StatusUdgivet - 2018
NavnUniversity of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences
Vol/bind576
ISSN1602-5962

Randlev, H. R., & Mærsk, E. (2018). Udflytterne: Hvorfor har 9 børnefamilier valgt at flytte fra storbyen til yderkommunerne? I G. L. H. Svendsen, J. F. L. Sørensen, & E. B. Noe (red.), Vækst og vilkår på landet: Viden, visioner og virkemidler (s. 235-248). Odense: Syddansk Universitetsforlag. University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences, Bind. 576
Randlev, Helle Rotbøll ; Mærsk, Eva. / Udflytterne: Hvorfor har 9 børnefamilier valgt at flytte fra storbyen til yderkommunerne?. Vækst og vilkår på landet: Viden, visioner og virkemidler. red. / Gunnar L. H. Svendsen ; Jens F. L. Sørensen ; Egon B. Noe. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2018. s. 235-248 (University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences, Bind 576).
@inbook{bc8b6a92133c4b58acef2f2cf5cdd37d,
title = "Udflytterne: Hvorfor har 9 b{\o}rnefamilier valgt at flytte fra storbyen til yderkommunerne?",
abstract = "Dette kapitel bygger p{\aa} en interviewunders{\o}gelse lavet med henblik p{\aa} at udforske hverdagslivet for familier, som er flyttet fra de store byer ud til yderomr{\aa}derne i Danmark. Netop yderomr{\aa}derne oplever en stagnation eller nedgang i indbyggertal. Derfor fandt vi det relevant at unders{\o}ge baggrunden for, at nogle familier trods alt v{\ae}lger at flytte ”derud”. Unders{\o}gelsen s{\o}ger derfor at besvare sp{\o}rgsm{\aa}let: ”Hvad motiverer b{\o}rnefamilier til at flytte fra en storby til et yderomr{\aa}de, og lever denne udflytning op til deres forventninger?” Ni familier deltog i unders{\o}gelsen. I unders{\o}gelsen fandt vi, at b{\o}rnefamilierne ofte havde en meget positiv holdning til deres flytning og de muligheder og rammer, de havde f{\aa}et i deres nye hjem. Der kan dog v{\ae}re nogle strukturelle udfordringer i forbindelse med udflytningen.",
author = "Randlev, {Helle Rotb{\o}ll} and Eva M{\ae}rsk",
year = "2018",
language = "Dansk",
isbn = "9788740831559",
pages = "235--248",
editor = "Svendsen, {Gunnar L. H.} and S{\o}rensen, {Jens F. L.} and Noe, {Egon B.}",
booktitle = "V{\ae}kst og vilk{\aa}r p{\aa} landet",
publisher = "Syddansk Universitetsforlag",

Randlev, HR & Mærsk, E 2018, Udflytterne: Hvorfor har 9 børnefamilier valgt at flytte fra storbyen til yderkommunerne? i GLH Svendsen, JFL Sørensen & EB Noe (red), Vækst og vilkår på landet: Viden, visioner og virkemidler. Syddansk Universitetsforlag, Odense, University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences, bind 576, s. 235-248.

Udflytterne: Hvorfor har 9 børnefamilier valgt at flytte fra storbyen til yderkommunerne? / Randlev, Helle Rotbøll; Mærsk, Eva.

Vækst og vilkår på landet: Viden, visioner og virkemidler. red. / Gunnar L. H. Svendsen; Jens F. L. Sørensen; Egon B. Noe. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2018. s. 235-248 (University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences, Bind 576).

TY - CHAP

T1 - Udflytterne: Hvorfor har 9 børnefamilier valgt at flytte fra storbyen til yderkommunerne?

AU - Randlev, Helle Rotbøll

AU - Mærsk, Eva

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Dette kapitel bygger på en interviewundersøgelse lavet med henblik på at udforske hverdagslivet for familier, som er flyttet fra de store byer ud til yderområderne i Danmark. Netop yderområderne oplever en stagnation eller nedgang i indbyggertal. Derfor fandt vi det relevant at undersøge baggrunden for, at nogle familier trods alt vælger at flytte ”derud”. Undersøgelsen søger derfor at besvare spørgsmålet: ”Hvad motiverer børnefamilier til at flytte fra en storby til et yderområde, og lever denne udflytning op til deres forventninger?” Ni familier deltog i undersøgelsen. I undersøgelsen fandt vi, at børnefamilierne ofte havde en meget positiv holdning til deres flytning og de muligheder og rammer, de havde fået i deres nye hjem. Der kan dog være nogle strukturelle udfordringer i forbindelse med udflytningen.

AB - Dette kapitel bygger på en interviewundersøgelse lavet med henblik på at udforske hverdagslivet for familier, som er flyttet fra de store byer ud til yderområderne i Danmark. Netop yderområderne oplever en stagnation eller nedgang i indbyggertal. Derfor fandt vi det relevant at undersøge baggrunden for, at nogle familier trods alt vælger at flytte ”derud”. Undersøgelsen søger derfor at besvare spørgsmålet: ”Hvad motiverer børnefamilier til at flytte fra en storby til et yderområde, og lever denne udflytning op til deres forventninger?” Ni familier deltog i undersøgelsen. I undersøgelsen fandt vi, at børnefamilierne ofte havde en meget positiv holdning til deres flytning og de muligheder og rammer, de havde fået i deres nye hjem. Der kan dog være nogle strukturelle udfordringer i forbindelse med udflytningen.

UR - http://www.universitypress.dk/shop/vaekst-og-vilkaar-3691p.html

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788740831559

SP - 235

EP - 248

BT - Vækst og vilkår på landet

A2 - Svendsen, Gunnar L. H.

A2 - Sørensen, Jens F. L.

A2 - Noe, Egon B.

PB - Syddansk Universitetsforlag

CY - Odense

Randlev HR, Mærsk E. Udflytterne: Hvorfor har 9 børnefamilier valgt at flytte fra storbyen til yderkommunerne? I Svendsen GLH, Sørensen JFL, Noe EB, red., Vækst og vilkår på landet: Viden, visioner og virkemidler. Odense: Syddansk Universitetsforlag. 2018. s. 235-248. (University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences, Bind 576).