Transformation af nydelse: erfaringer fra diabetesområdet

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Resumé

Det overordnede emne for dette essay er de teknikker og praksisser som kan tages i anvendelse når mennesker skal eller vil forandre sin smag. Der fokuseres derfor ikke på selve den subjektive lyst, men derimod på det praktisk-tekniske arbejde det er at transformere måden at nyde på. Dette arbejde er stærkt forbundet med selve livets udfoldelse og den stil, der lægges for dagen heri. Ligeledes er det forbundet med et levet liv, dvs. med de relationer individer har til andre. Emnet bliver politisk-medicinsk-pædagogisk, idet der er stærke sundhedspolitiske og -professionelle interesser forbundet med det arbejde det er at vejlede og lede andres selvtransformation. Denne artikels formål er derfor at fokusere mindre på de sociale, politiske og sundhedsmæssige normer, der er impliceret i denne livsstilstransformation – og mere på det praktiske arbejde på sig selv, der er forbundet hermed. Dette perspektiv skal lede fokus væk fra en moralsk tone i forhold til sundhedsfremme samt en psykologisering af de problemer, der er forbundet hermed, og i stedet præsentere nydelsestransformationens mere praktisk-tekniske side. Det, der skal fokuseres på i denne artikel, er de helt konkrete teknikker, som de enkelte individer anvender i tilværelsen med det formål, ikke bare at forandre sin livsstil, men også sin smag.
OriginalsprogDansk
Artikelnummer324
TidsskriftTurbulens.net : forum for samtidsrefleksion
Udgave nummer324
Sider (fra-til)1-17
Antal sider17
ISSN1903-7775
StatusUdgivet - 2013
Udgivet eksterntJa

Citer dette

@article{fd75c282a60746c3a9bb187c4e59d3df,
title = "Transformation af nydelse: erfaringer fra diabetesomr{\aa}det",
abstract = "Det overordnede emne for dette essay er de teknikker og praksisser som kan tages i anvendelse n{\aa}r mennesker skal eller vil forandre sin smag. Der fokuseres derfor ikke p{\aa} selve den subjektive lyst, men derimod p{\aa} det praktisk-tekniske arbejde det er at transformere m{\aa}den at nyde p{\aa}. Dette arbejde er st{\ae}rkt forbundet med selve livets udfoldelse og den stil, der l{\ae}gges for dagen heri. Ligeledes er det forbundet med et levet liv, dvs. med de relationer individer har til andre. Emnet bliver politisk-medicinsk-p{\ae}dagogisk, idet der er st{\ae}rke sundhedspolitiske og -professionelle interesser forbundet med det arbejde det er at vejlede og lede andres selvtransformation. Denne artikels form{\aa}l er derfor at fokusere mindre p{\aa} de sociale, politiske og sundhedsm{\ae}ssige normer, der er impliceret i denne livsstilstransformation – og mere p{\aa} det praktiske arbejde p{\aa} sig selv, der er forbundet hermed. Dette perspektiv skal lede fokus v{\ae}k fra en moralsk tone i forhold til sundhedsfremme samt en psykologisering af de problemer, der er forbundet hermed, og i stedet pr{\ae}sentere nydelsestransformationens mere praktisk-tekniske side. Det, der skal fokuseres p{\aa} i denne artikel, er de helt konkrete teknikker, som de enkelte individer anvender i tilv{\ae}relsen med det form{\aa}l, ikke bare at forandre sin livsstil, men ogs{\aa} sin smag.",
author = "Ljungdalh, {Anders Kruse}",
year = "2013",
language = "Dansk",
pages = "1--17",
journal = "Turbulens.net : forum for samtidsrefleksion",
issn = "1903-7775",
number = "324",

}

Transformation af nydelse : erfaringer fra diabetesområdet. / Ljungdalh, Anders Kruse.

I: Turbulens.net : forum for samtidsrefleksion, Nr. 324, 324, 2013, s. 1-17.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

TY - JOUR

T1 - Transformation af nydelse

T2 - erfaringer fra diabetesområdet

AU - Ljungdalh, Anders Kruse

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Det overordnede emne for dette essay er de teknikker og praksisser som kan tages i anvendelse når mennesker skal eller vil forandre sin smag. Der fokuseres derfor ikke på selve den subjektive lyst, men derimod på det praktisk-tekniske arbejde det er at transformere måden at nyde på. Dette arbejde er stærkt forbundet med selve livets udfoldelse og den stil, der lægges for dagen heri. Ligeledes er det forbundet med et levet liv, dvs. med de relationer individer har til andre. Emnet bliver politisk-medicinsk-pædagogisk, idet der er stærke sundhedspolitiske og -professionelle interesser forbundet med det arbejde det er at vejlede og lede andres selvtransformation. Denne artikels formål er derfor at fokusere mindre på de sociale, politiske og sundhedsmæssige normer, der er impliceret i denne livsstilstransformation – og mere på det praktiske arbejde på sig selv, der er forbundet hermed. Dette perspektiv skal lede fokus væk fra en moralsk tone i forhold til sundhedsfremme samt en psykologisering af de problemer, der er forbundet hermed, og i stedet præsentere nydelsestransformationens mere praktisk-tekniske side. Det, der skal fokuseres på i denne artikel, er de helt konkrete teknikker, som de enkelte individer anvender i tilværelsen med det formål, ikke bare at forandre sin livsstil, men også sin smag.

AB - Det overordnede emne for dette essay er de teknikker og praksisser som kan tages i anvendelse når mennesker skal eller vil forandre sin smag. Der fokuseres derfor ikke på selve den subjektive lyst, men derimod på det praktisk-tekniske arbejde det er at transformere måden at nyde på. Dette arbejde er stærkt forbundet med selve livets udfoldelse og den stil, der lægges for dagen heri. Ligeledes er det forbundet med et levet liv, dvs. med de relationer individer har til andre. Emnet bliver politisk-medicinsk-pædagogisk, idet der er stærke sundhedspolitiske og -professionelle interesser forbundet med det arbejde det er at vejlede og lede andres selvtransformation. Denne artikels formål er derfor at fokusere mindre på de sociale, politiske og sundhedsmæssige normer, der er impliceret i denne livsstilstransformation – og mere på det praktiske arbejde på sig selv, der er forbundet hermed. Dette perspektiv skal lede fokus væk fra en moralsk tone i forhold til sundhedsfremme samt en psykologisering af de problemer, der er forbundet hermed, og i stedet præsentere nydelsestransformationens mere praktisk-tekniske side. Det, der skal fokuseres på i denne artikel, er de helt konkrete teknikker, som de enkelte individer anvender i tilværelsen med det formål, ikke bare at forandre sin livsstil, men også sin smag.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 1

EP - 17

JO - Turbulens.net : forum for samtidsrefleksion

JF - Turbulens.net : forum for samtidsrefleksion

SN - 1903-7775

IS - 324

M1 - 324

ER -