The Market for social compliance audits in Bangladesh: On the edge of a paradigm shift?

Bidragets oversatte titel: Markedet for sociale audits i Bangladesh: På vej til et paradigme skifte?

AKM Masum Ul Alam, Wanja Öhler, Julie Bundgaard, Mahmud Faruquee, Jan Vang, Peter Hasle

Publikation: Bog/rapportRapportForskning

248 Downloads (Pure)

Abstract

Rapporten er første resultat af forskningsprojektet Bangladesh Social Compliance Audit Practices Project (BASCAP). BASCAP bliver finansieret af DANIDA of udføres af Syddansk Universitet og Bangladesh University of Health Sciences.
Rapportens formål er at kortlægge markedet for sociale audits i tekstilindustrien i Bangladesh. Indsamlingen af empiri blev foretaget på baggrund af over 40 kvalitative interviews med relevante aktører fra Bangladeshs og den internationale tekstil-industri, men også på offentlig tilgængelige dokumenter (fx code of conducts) eller internetsider.
Rapporten redegør for et antal af udfordringer knyttet til den sociale audit industri. Der er således bl.a. for lidt koordinering blandt købere og industri-organisationer, hvilket fører til audit træthed (audit-fatigue) blandt leverandører. Samtidig bruges audits til at monitorere en række problemstillinger som er særdeles svære at overvåge og kortlægge (fx sexuel chikane og diskrimination) på baggrund af den gældende audit metode.
Rapporten fastholder desuden, at der er nye audit standarder og indsamlingsmetoder i udvikling som bygger på platformteknologier og større leverandørinvolvering, og som potentielt kan føre til et paradigmeskifte indenfor audit industrien.
Bidragets oversatte titelMarkedet for sociale audits i Bangladesh: På vej til et paradigme skifte?
OriginalsprogEngelsk
ForlagBangladesh University of Health Sciences
Antal sider71
ISBN (Elektronisk)978-87-94233-63-7
StatusUdgivet - 1. nov. 2021

Bibliografisk note

This report is funded by grant no. 19-M01-SDU awarded by the Ministry of Foreign Affairs of Denmark

Emneord

  • Audit
  • Bangladesh
  • Platform Technologies
  • Arbejdsmiljø
  • health and safety

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'Markedet for sociale audits i Bangladesh: På vej til et paradigme skifte? On the edge of a paradigm shift?'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater