The Impact of Hypoglycaemia on the Quality of Life of Family Members of Persons with Type 1 or Type 2 Diabetes

Publikation: AfhandlingPh.d.-afhandling

37 Downloads (Pure)

Abstract

Hypoglykæmi (lavt blodsukker) er en almindeligt forekommende komplikation til insulinbehandling og glukosesænkende medicin. Episoder med hypoglykæmi medfører ikke kun forskellige fysiske
reaktioner, men kan ligeledes have en negativ psykologisk indvirkning på mennesker med diabetes og deres familiemedlemmer. Familiemedlemmer kan opleve frygt for og bekymringer i forbindelse med hypoglykæmi, men hypoglykæmis påvirkning på andre områder af familiemedlemmers liv, såsom arbejde, relationer og socialt liv, er endnu ikke fuldt forstået.

Denne afhandling undersøger, hvordan hypoglykæmi påvirker livskvaliteten for familiemedlemmer til mennesker med type 1 eller type 2 diabetes. Derudover fokuserer afhandlingen på at udforske familiemedlemmers behov og ønsker i relation til hypoglykæmi.


To systematiske reviews blev gennemført med fokus på at klarlægge den nuværende litteraturbase omhandlende hypoglykæmis indvirkning på familiemedlemmer. Et online, multinationalt, kvalitativt spørgeskema blev udviklet og gennemført, med et fokus på at undersøge hypoglykæmis indvirkning på familiemedlemmer, og deres relaterede behov og ønsker.


Afhandlingen fandt, at familiemedlemmer er alvorligt påvirket af hypoglykæmi på flere områder af deres liv, og at de desuden har specifikke behov og ønsker relateret til hertil. Fundene belyser at
hypoglykæmis påvirkning er en kompleks størrelse, og at familiemedlemmers behov bør adresseres med målrettede tilbud om støtte. Afhandlingen fandt desuden at redskaber, der bruges til at vurdere hypoglykæmis påvirkning af forældres liv, kun adresserer enkelte aspekter af livskvalitet. Desuden var der stor variation i målingen og definitionen af hypoglykæmi i studier, der involverede forældrebesvarelser af episoder med hypoglykæmi.


De kliniske implikationer og fremtidige perspektiver af disse fund vil blive diskuteret i denne afhandling.
OriginalsprogEngelsk
Bevilgende institution
  • Syddansk Universitet
Vejledere/rådgivere
  • Pouwer, Francois, Hovedvejleder
  • Broadley, Melanie, Vejleder
  • Speight, Jane, Vejleder
Dato for forsvar4. mar. 2022
Udgiver
DOI
StatusUdgivet - 3. feb. 2022

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'The Impact of Hypoglycaemia on the Quality of Life of Family Members of Persons with Type 1 or Type 2 Diabetes'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater