Testbaseret optag til videregående uddannelser

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

366 Downloads (Pure)

Abstrakt

På Syddansk Universitet vil der som led i et nyt projekt blive indført nye optagelsesprocedurer i forbindelse med bacheloroptaget i 2017. Allerede nu er over 50 bacheloruddannelser på tværs af fakulteterne i færd med at ændre deres nuværende optagelsesprocedurer til i højere grad at anvende tests og samtaler, enten i form af optagelsesprøver i kvote 2 eller som adgangsprøver, der kan sidestilles med et karakterkrav.
I artiklen beskrives anvendeligheden af skriftlige/mundtlige tests og motiverede ansøgninger samt de lovgivningsmæssige muligheder for indførelse af optagelses- og adgangsprøver på de danske universiteter. der gives eksempler på typer af optagelsestests, der anvendes på universiteter i udlandet, ligesom der præsenteres eksempler på testindhold og resultater fra den særlige optagelsesprocedure i kvote 2 på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU. Erfaringer fra andre uddannelsesinstitutioner inddrages også, danske såvel som internationale.
TidsskriftDansk Universitetspædagogisk Tidsskrift
Vol/bindÅrgang 11