Teopæd-opgaven og den fagdidaktiske udfordring

Publikation: Kapitel i bog/rapport/konference-proceedingKapitel i bogFormidling

Abstrakt

Artiklen diskuterer nødvendigheden af at styrke det fagdidaktiske perspektiv i 'teopæd-opgaven' - den opgave, som gymnasielærere i uddannelsesstilling skriver ved slutningen af året i uddannelsesstillingen. Artiklen diskuterer, hvad fag er, hvad forholdet er mellem almendidaktik og fagdidaktik, og hvad forholdet er mellem teori og praksis. Artiklen peger på, at der ofte i opgaverne mangler et fagdidaktisk (men ikke almendidaktisk) refleksionsniveau, dvs. et niveau, hvor der reflekteres over, hvorfor undervisningen skal planlægges og gennemføres på netop denne måde i dette fag.
TitelVeje til klogskab : Hyldestskrift til uddannelseschef Erik Damberg
RedaktørerHarry Haue
Udgivelses stedOdense
ForlagSyddansk Universitet. Institut for Kulturvidenskaber