Tanker af en anden verden

Jørgen K. Bukdahl - hans liv, værk og aktualitet

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

ForlagGyldendal
Antal sider257
ISBN (Trykt)978-87-02-28288-7
StatusUdgivet - 26. apr. 2019

@book{e6aa21f76d244c5ea8ebbb7a8970f8b0,
title = "Tanker af en anden verden: J{\o}rgen K. Bukdahl - hans liv, v{\ae}rk og aktualitet",
abstract = "Nils Gunder Hansen har siden sin tidlige studietid v{\ae}ret optaget af f{\ae}nomenet J{\o}rgen K. Bukdahl – filosoffen og teologen, der d{\o}de som kun 43-{\aa}rig i 1979, men som har sat et originalt aftryk p{\aa} dansk filosofi og videnskabsteori. Vi h{\o}rer om manden og hans filosofi – og om hvordan vi kan bruge Bukdahls tanker i dag.J{\o}rgen K. Bukdahl blev f{\o}dt i 1936 som s{\o}n af forfatteren og foredragsholderen J{\o}rgen Bukdahl, J{\o}rgen K.’s korte liv foregik is{\ae}r omkring Det teologiske fakultet i {\AA}rhus, hvor han tog sin uddannelse og havde sit virke. Det var karakteristisk for ham. at han t{\ae}nkte bredere og sp{\ae}ndte videre end fe fleste andre i sin tid.J{\o}rgen K. Bukdahl interesserede sig is{\ae}r for fire omr{\aa}der: videnskabsteori og hermeneutik, herunder digtningens rolle; teologi og religi{\o}s tro; menneskesynet, hin enkelte, ikke mindst som det bliver reflekteret hos S{\o}ren Kierkegaard; og endelig synet p{\aa} samfundet og institutionerne.Bogen falder i tre spor: Et biografisk spor, der fort{\ae}ller om J{\o}rgen K.’s opv{\ae}kst og korte liv, bl.a. baseret p{\aa} samtaler med en r{\ae}kke af de mennesker, der kendte Bukdahl, fra Kjeld Holm og Margrethe Auken og Peter Kemp til J{\o}rgen K’s s{\o}ster og b{\o}rn. Et spor der afd{\ae}kker J{\o}rgen K. Bukdahls t{\ae}nkning og teoretiske position og endelig et aktuelt spor, hvori Nils Gunder Hansen reflekterer over betydningen af Bukdahls tanker i vores egen tid.",
author = "Hansen, {Nils Gunder}",
year = "2019",
month = "4",
day = "26",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-02-28288-7",
publisher = "Gyldendal",

Tanker af en anden verden : Jørgen K. Bukdahl - hans liv, værk og aktualitet. / Hansen, Nils Gunder.

Gyldendal, 2019. 257 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Tanker af en anden verden

T2 - Jørgen K. Bukdahl - hans liv, værk og aktualitet

AU - Hansen, Nils Gunder

PY - 2019/4/26

Y1 - 2019/4/26

N2 - Nils Gunder Hansen har siden sin tidlige studietid været optaget af fænomenet Jørgen K. Bukdahl – filosoffen og teologen, der døde som kun 43-årig i 1979, men som har sat et originalt aftryk på dansk filosofi og videnskabsteori. Vi hører om manden og hans filosofi – og om hvordan vi kan bruge Bukdahls tanker i dag.Jørgen K. Bukdahl blev født i 1936 som søn af forfatteren og foredragsholderen Jørgen Bukdahl, Jørgen K.’s korte liv foregik især omkring Det teologiske fakultet i Århus, hvor han tog sin uddannelse og havde sit virke. Det var karakteristisk for ham. at han tænkte bredere og spændte videre end fe fleste andre i sin tid.Jørgen K. Bukdahl interesserede sig især for fire områder: videnskabsteori og hermeneutik, herunder digtningens rolle; teologi og religiøs tro; menneskesynet, hin enkelte, ikke mindst som det bliver reflekteret hos Søren Kierkegaard; og endelig synet på samfundet og institutionerne.Bogen falder i tre spor: Et biografisk spor, der fortæller om Jørgen K.’s opvækst og korte liv, bl.a. baseret på samtaler med en række af de mennesker, der kendte Bukdahl, fra Kjeld Holm og Margrethe Auken og Peter Kemp til Jørgen K’s søster og børn. Et spor der afdækker Jørgen K. Bukdahls tænkning og teoretiske position og endelig et aktuelt spor, hvori Nils Gunder Hansen reflekterer over betydningen af Bukdahls tanker i vores egen tid.

AB - Nils Gunder Hansen har siden sin tidlige studietid været optaget af fænomenet Jørgen K. Bukdahl – filosoffen og teologen, der døde som kun 43-årig i 1979, men som har sat et originalt aftryk på dansk filosofi og videnskabsteori. Vi hører om manden og hans filosofi – og om hvordan vi kan bruge Bukdahls tanker i dag.Jørgen K. Bukdahl blev født i 1936 som søn af forfatteren og foredragsholderen Jørgen Bukdahl, Jørgen K.’s korte liv foregik især omkring Det teologiske fakultet i Århus, hvor han tog sin uddannelse og havde sit virke. Det var karakteristisk for ham. at han tænkte bredere og spændte videre end fe fleste andre i sin tid.Jørgen K. Bukdahl interesserede sig især for fire områder: videnskabsteori og hermeneutik, herunder digtningens rolle; teologi og religiøs tro; menneskesynet, hin enkelte, ikke mindst som det bliver reflekteret hos Søren Kierkegaard; og endelig synet på samfundet og institutionerne.Bogen falder i tre spor: Et biografisk spor, der fortæller om Jørgen K.’s opvækst og korte liv, bl.a. baseret på samtaler med en række af de mennesker, der kendte Bukdahl, fra Kjeld Holm og Margrethe Auken og Peter Kemp til Jørgen K’s søster og børn. Et spor der afdækker Jørgen K. Bukdahls tænkning og teoretiske position og endelig et aktuelt spor, hvori Nils Gunder Hansen reflekterer over betydningen af Bukdahls tanker i vores egen tid.

M3 - Bog

SN - 978-87-02-28288-7