Sundhedssociologi: en grundbog

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogUndervisningpeer review

Resumé

De seneste årtier er der blevet stadig større fokus på forholdet mellem samfund, sundhed og sygdom. Her træder sociologien til som et vigtigt supplement til det naturvidenskabelige fokus, der præger den meste sundhedsvidenskab. Det sociologiske fokus giver anledning til en bedre forståelse af sundhedsmæssige problemstillinger og deres sammenhæng med den sociale verden – dels når det gælder almindelige menneskers helbred, dels når det gælder forhold inden for sundhedsvæsenet såsom arbejdsforhold og kommunikation.

Denne bog præsenterer sociologisk teori med særligt henblik på dens relevans i forhold til sygdom og sundhed. I bogens første del præsenteres en række vigtige sociologiske forfatterskaber: Anthony Giddens, Jürgen Habermas, Michel Foucault, Norbert Elias, Erving Goffman og Pierre Bourdieu. I anden del sættes der fokus på en række sociologiske temaer med relevans for sundhedsfagene: organisation, profession, empowerment, køn og døden. Bogen er brygget op omkring eksempler fra den sundhedsfaglige verden.
OriginalsprogDansk
ForlagHans Reitzels Forlag
Udgave2.
Antal sider324
ISBN (Trykt)9788741268934
ISBN (Elektronisk)9788741273464
StatusUdgivet - 2018

Citer dette

Andersen, P. T., & Timm, H. U. (red.) (2018). Sundhedssociologi: en grundbog. (2. udg.) Hans Reitzels Forlag.
@book{6f4b7fe786fa486c99f7fe96b5ac9db2,
title = "Sundhedssociologi: en grundbog",
abstract = "De seneste {\aa}rtier er der blevet stadig st{\o}rre fokus p{\aa} forholdet mellem samfund, sundhed og sygdom. Her tr{\ae}der sociologien til som et vigtigt supplement til det naturvidenskabelige fokus, der pr{\ae}ger den meste sundhedsvidenskab. Det sociologiske fokus giver anledning til en bedre forst{\aa}else af sundhedsm{\ae}ssige problemstillinger og deres sammenh{\ae}ng med den sociale verden – dels n{\aa}r det g{\ae}lder almindelige menneskers helbred, dels n{\aa}r det g{\ae}lder forhold inden for sundhedsv{\ae}senet s{\aa}som arbejdsforhold og kommunikation.Denne bog pr{\ae}senterer sociologisk teori med s{\ae}rligt henblik p{\aa} dens relevans i forhold til sygdom og sundhed. I bogens f{\o}rste del pr{\ae}senteres en r{\ae}kke vigtige sociologiske forfatterskaber: Anthony Giddens, J{\"u}rgen Habermas, Michel Foucault, Norbert Elias, Erving Goffman og Pierre Bourdieu. I anden del s{\ae}ttes der fokus p{\aa} en r{\ae}kke sociologiske temaer med relevans for sundhedsfagene: organisation, profession, empowerment, k{\o}n og d{\o}den. Bogen er brygget op omkring eksempler fra den sundhedsfaglige verden.",
editor = "Andersen, {Pernille Tanggaard} and Timm, {Helle Ussing}",
year = "2018",
language = "Dansk",
isbn = "9788741268934",
publisher = "Hans Reitzels Forlag",
edition = "2.",

}

Andersen, PT & Timm, HU (red) 2018, Sundhedssociologi: en grundbog. 2. udg, Hans Reitzels Forlag.

Sundhedssociologi : en grundbog. / Andersen, Pernille Tanggaard (Redaktør); Timm, Helle Ussing (Redaktør).

2. udg. Hans Reitzels Forlag, 2018. 324 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogUndervisningpeer review

TY - BOOK

T1 - Sundhedssociologi

T2 - en grundbog

A2 - Andersen, Pernille Tanggaard

A2 - Timm, Helle Ussing

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - De seneste årtier er der blevet stadig større fokus på forholdet mellem samfund, sundhed og sygdom. Her træder sociologien til som et vigtigt supplement til det naturvidenskabelige fokus, der præger den meste sundhedsvidenskab. Det sociologiske fokus giver anledning til en bedre forståelse af sundhedsmæssige problemstillinger og deres sammenhæng med den sociale verden – dels når det gælder almindelige menneskers helbred, dels når det gælder forhold inden for sundhedsvæsenet såsom arbejdsforhold og kommunikation.Denne bog præsenterer sociologisk teori med særligt henblik på dens relevans i forhold til sygdom og sundhed. I bogens første del præsenteres en række vigtige sociologiske forfatterskaber: Anthony Giddens, Jürgen Habermas, Michel Foucault, Norbert Elias, Erving Goffman og Pierre Bourdieu. I anden del sættes der fokus på en række sociologiske temaer med relevans for sundhedsfagene: organisation, profession, empowerment, køn og døden. Bogen er brygget op omkring eksempler fra den sundhedsfaglige verden.

AB - De seneste årtier er der blevet stadig større fokus på forholdet mellem samfund, sundhed og sygdom. Her træder sociologien til som et vigtigt supplement til det naturvidenskabelige fokus, der præger den meste sundhedsvidenskab. Det sociologiske fokus giver anledning til en bedre forståelse af sundhedsmæssige problemstillinger og deres sammenhæng med den sociale verden – dels når det gælder almindelige menneskers helbred, dels når det gælder forhold inden for sundhedsvæsenet såsom arbejdsforhold og kommunikation.Denne bog præsenterer sociologisk teori med særligt henblik på dens relevans i forhold til sygdom og sundhed. I bogens første del præsenteres en række vigtige sociologiske forfatterskaber: Anthony Giddens, Jürgen Habermas, Michel Foucault, Norbert Elias, Erving Goffman og Pierre Bourdieu. I anden del sættes der fokus på en række sociologiske temaer med relevans for sundhedsfagene: organisation, profession, empowerment, køn og døden. Bogen er brygget op omkring eksempler fra den sundhedsfaglige verden.

M3 - Bog

SN - 9788741268934

BT - Sundhedssociologi

PB - Hans Reitzels Forlag

ER -

Andersen PT, (ed.), Timm HU, (ed.). Sundhedssociologi: en grundbog. 2. udg. Hans Reitzels Forlag, 2018. 324 s.