Sundheds- og velfærdsteknologi - muligheder og udfordringer ved forebyggelse

Sundhed frem for behandling!

Publikation: AndetAndet bidragFormidling

Resumé

Publikationsdato31. jan. 2018
Udgivelses stedEsbjerg
UdgiverSydvestjysk Folkeuniversitet
Antal sider3
StatusUdgivet - 31. jan. 2018

Emneord

• sundheds, velfærdsteknologi og forebyggelse

@misc{e2a47e7aa41a403f93dc7688df3d8b03,
title = "Sundheds- og velf{\ae}rdsteknologi - muligheder og udfordringer ved forebyggelse: Sundhed frem for behandling!",
abstract = "Der er siden 1970'erne sket store fremskridt indenfor forebyggelse og behandling af hjertekarsygdomme. En folkeoplysningsindsats fokuseret p{\aa} de vigtigste risikofaktorer som tobaksrygning, forh{\o}jet blodtryk, dyslipid{\ae}mi, kombineret med en st{\ae}rkt forbedret akut behandling af is{\ae}r isk{\ae}misk hjertesygdom har reduceret d{\o}deligheden v{\ae}sentligt, og forekomsten af nye sygdomstilf{\ae}lde er ogs{\aa} reduceret, dvs. incidensen er nedsat. Disse forhold, kombineret med et {\o}get antal {\ae}ldre danskere medf{\o}rer, at der i fremtidens Danmark vil v{\ae}re et stort antal personer, som lever med en kronisk hjertekarsygdom. En fremskrivning forudsiger et tal omkring 500.000 i {\aa}r 2020 (pr{\ae}valens).Det er vigtigt, at disse patienter kommer tilbage til hverdagslivet, og f{\aa}r forbedret deres funktionsevne og livskvalitet, men vejen {"}tilbage{"} kan v{\ae}re en udfordring b{\aa}de for patienterne og deres p{\aa}r{\o}rende. Fremtiden ser dyster ud, i og med de k{\ae}mpe udfordringer det danske sundhedsv{\ae}sen st{\aa}r over for. Der vil blive behov for en helt ny m{\aa}de at opbygge infrastrukturen af vort sundhedsv{\ae}sen. Forebyggelse vil blive fremtr{\ae}dende, dvs. sundhed frem for behandling, herunder n{\o}dvendigheden af st{\o}rre eget ansvar for den enkeltes behandling og sundhed, hvis {\o}konomien ikke skal l{\o}be helt {"}l{\o}bsk{"}. L{\ae}s hele uddraget i brochuren som pdf nedenfor i Elektroniske versioner (andre filer).",
keywords = "sundheds, velf{\ae}rdsteknologi og forebyggelse",
author = "J{\o}rgen Jespersen",
year = "2018",
month = "1",
day = "31",
language = "Dansk",
publisher = "Sydvestjysk Folkeuniversitet",
type = "Other",

Sundheds- og velfærdsteknologi - muligheder og udfordringer ved forebyggelse : Sundhed frem for behandling! / Jespersen, Jørgen.

3 s. Esbjerg : Sydvestjysk Folkeuniversitet. 2018, Forårsprogram 2018.

Publikation: AndetAndet bidragFormidling

TY - GEN

T1 - Sundheds- og velfærdsteknologi - muligheder og udfordringer ved forebyggelse

T2 - Sundhed frem for behandling!

AU - Jespersen, Jørgen

PY - 2018/1/31

Y1 - 2018/1/31

N2 - Der er siden 1970'erne sket store fremskridt indenfor forebyggelse og behandling af hjertekarsygdomme. En folkeoplysningsindsats fokuseret på de vigtigste risikofaktorer som tobaksrygning, forhøjet blodtryk, dyslipidæmi, kombineret med en stærkt forbedret akut behandling af især iskæmisk hjertesygdom har reduceret dødeligheden væsentligt, og forekomsten af nye sygdomstilfælde er også reduceret, dvs. incidensen er nedsat. Disse forhold, kombineret med et øget antal ældre danskere medfører, at der i fremtidens Danmark vil være et stort antal personer, som lever med en kronisk hjertekarsygdom. En fremskrivning forudsiger et tal omkring 500.000 i år 2020 (prævalens).Det er vigtigt, at disse patienter kommer tilbage til hverdagslivet, og får forbedret deres funktionsevne og livskvalitet, men vejen "tilbage" kan være en udfordring både for patienterne og deres pårørende. Fremtiden ser dyster ud, i og med de kæmpe udfordringer det danske sundhedsvæsen står over for. Der vil blive behov for en helt ny måde at opbygge infrastrukturen af vort sundhedsvæsen. Forebyggelse vil blive fremtrædende, dvs. sundhed frem for behandling, herunder nødvendigheden af større eget ansvar for den enkeltes behandling og sundhed, hvis økonomien ikke skal løbe helt "løbsk". Læs hele uddraget i brochuren som pdf nedenfor i Elektroniske versioner (andre filer).

AB - Der er siden 1970'erne sket store fremskridt indenfor forebyggelse og behandling af hjertekarsygdomme. En folkeoplysningsindsats fokuseret på de vigtigste risikofaktorer som tobaksrygning, forhøjet blodtryk, dyslipidæmi, kombineret med en stærkt forbedret akut behandling af især iskæmisk hjertesygdom har reduceret dødeligheden væsentligt, og forekomsten af nye sygdomstilfælde er også reduceret, dvs. incidensen er nedsat. Disse forhold, kombineret med et øget antal ældre danskere medfører, at der i fremtidens Danmark vil være et stort antal personer, som lever med en kronisk hjertekarsygdom. En fremskrivning forudsiger et tal omkring 500.000 i år 2020 (prævalens).Det er vigtigt, at disse patienter kommer tilbage til hverdagslivet, og får forbedret deres funktionsevne og livskvalitet, men vejen "tilbage" kan være en udfordring både for patienterne og deres pårørende. Fremtiden ser dyster ud, i og med de kæmpe udfordringer det danske sundhedsvæsen står over for. Der vil blive behov for en helt ny måde at opbygge infrastrukturen af vort sundhedsvæsen. Forebyggelse vil blive fremtrædende, dvs. sundhed frem for behandling, herunder nødvendigheden af større eget ansvar for den enkeltes behandling og sundhed, hvis økonomien ikke skal løbe helt "løbsk". Læs hele uddraget i brochuren som pdf nedenfor i Elektroniske versioner (andre filer).

KW - sundheds, velfærdsteknologi og forebyggelse

M3 - Andet bidrag

PB - Sydvestjysk Folkeuniversitet