Hvad skal vi med en hjerne?: Resumé af: "Brains and brands: Developing mutually informative research in neuroscience and marketing". Tyler K. Perrachione, department of Brain and Cognitive Sciences, Massachusetts Institute of Technology and John R. Perrachione, Truman State University.Journal of Consumer Behaviour, July-October, 2008

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Abstrakt

Debatten om Martin Lindstrøms Buyology har vist, at ikke alle sluger neuromarketing hypen råt. Brødrene Perrachione - den ene hjerneforsker og den anden marketingforsker - giver her deres bud på, hvor neurovidenskab og marketing har noget at sige hinanden.

Hjernens fornemste opgave er, ifølge neurologen Antonio Damasio, at sikre vores overlevelse og velbefindende (i nævnte rækkefølge). Vi ved, at der findes såkaldte belønningsstrukturer i hjernen på både dyr og mennesker, som aktiverer følelser af velbehag, når vi gør "det rigtige", dvs. noget der er godt for os. Men hvordan de mere konkret bliver påvirket, ved vi ikke ret meget om - udover når det handler om effekten af rent kropslige stimuli som mad, rusmidler og sex.

Lidt kan man dog sige om dem, som (udover mad, rusmidler og sex) er særdeles relevant for reklamefolk.

Udgivelsesdato: Februar
TidsskriftSymboløkonomiske Nyheder