Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference-proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

OriginalsprogNorsk
TitelResultater fra fire kvalitative casestudier FLiK-prosjektet Kristiansand kommune 2016
ForlagAalborg Universitetsforlag
Publikationsdato2016
Sider34-54
ISBN (Trykt)9788771125740
StatusUdgivet - 2016
Udgivet eksterntJa
NavnFulm: Forskningsinformeret Udvikling Af Læringsmiljøer

Emneord

• folkeskolen
  • motivation

Christensen, V. (2016). Skoletretthet eller fagtretthet? Et studie av elevers motivasjon og interesse for skole og fag. I Resultater fra fire kvalitative casestudier FLiK-prosjektet Kristiansand kommune 2016 (s. 34-54). Aalborg Universitetsforlag. Fulm: Forskningsinformeret Udvikling Af Læringsmiljøer
Christensen, Vibeke. / Skoletretthet eller fagtretthet? Et studie av elevers motivasjon og interesse for skole og fag. Resultater fra fire kvalitative casestudier FLiK-prosjektet Kristiansand kommune 2016. Aalborg Universitetsforlag, 2016. s. 34-54 (Fulm: Forskningsinformeret Udvikling Af Læringsmiljøer).
@inbook{4665e022661f46cc86be52048c7c500b,
title = "Skoletretthet eller fagtretthet?: Et studie av elevers motivasjon og interesse for skole og fag",
abstract = "Den f{\o}rste kartleggingsunders{\o}kelsen vedr{\o}rende elevenes sosiale og fagligeutbytte av skolen i Kristiansand kommune viste at en gruppe elever var lei avfagene norsk og matematikk. Det var overraskende at det ikke var de sammeelevene som var lei av de to fagene. Det reiste sp{\o}rsm{\aa}let om elever n{\ae}rmerem{\aa}tte betegnes som fagtrette i stedet for skoletrette. Dette sp{\o}rsm{\aa}let blirunders{\o}kt n{\ae}rmere i denne kvalitative studien. Innledningsvis blir resultater fraandre unders{\o}kelser som omhandler elevenes motivasjon for {\aa} g{\aa} p{\aa} skolepresentert. Deretter beskrives unders{\o}kelsens teoretiske ramme som harmotivasjonsbegrepet i sentrum. Unders{\o}kelsens design blir beskrevet, analysertved hjelp av datateknologi og diskutert. Artikkelen avsluttes med en konklusjonog didaktiske perspektiver p{\aa} unders{\o}kelsen.",
keywords = "folkeskolen, motivation",
author = "Vibeke Christensen",
year = "2016",
language = "Norsk",
isbn = "9788771125740",
series = "Fulm: Forskningsinformeret Udvikling Af L{\ae}ringsmilj{\o}er",
pages = "34--54",
booktitle = "Resultater fra fire kvalitative casestudier FLiK-prosjektet Kristiansand kommune 2016",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

Christensen, V 2016, Skoletretthet eller fagtretthet? Et studie av elevers motivasjon og interesse for skole og fag. i Resultater fra fire kvalitative casestudier FLiK-prosjektet Kristiansand kommune 2016. Aalborg Universitetsforlag, Fulm: Forskningsinformeret Udvikling Af Læringsmiljøer, s. 34-54.

Skoletretthet eller fagtretthet? Et studie av elevers motivasjon og interesse for skole og fag. / Christensen, Vibeke.

TY - CHAP

T1 - Skoletretthet eller fagtretthet?

T2 - Et studie av elevers motivasjon og interesse for skole og fag

AU - Christensen, Vibeke

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Den første kartleggingsundersøkelsen vedrørende elevenes sosiale og fagligeutbytte av skolen i Kristiansand kommune viste at en gruppe elever var lei avfagene norsk og matematikk. Det var overraskende at det ikke var de sammeelevene som var lei av de to fagene. Det reiste spørsmålet om elever nærmeremåtte betegnes som fagtrette i stedet for skoletrette. Dette spørsmålet blirundersøkt nærmere i denne kvalitative studien. Innledningsvis blir resultater fraandre undersøkelser som omhandler elevenes motivasjon for å gå på skolepresentert. Deretter beskrives undersøkelsens teoretiske ramme som harmotivasjonsbegrepet i sentrum. Undersøkelsens design blir beskrevet, analysertved hjelp av datateknologi og diskutert. Artikkelen avsluttes med en konklusjonog didaktiske perspektiver på undersøkelsen.

AB - Den første kartleggingsundersøkelsen vedrørende elevenes sosiale og fagligeutbytte av skolen i Kristiansand kommune viste at en gruppe elever var lei avfagene norsk og matematikk. Det var overraskende at det ikke var de sammeelevene som var lei av de to fagene. Det reiste spørsmålet om elever nærmeremåtte betegnes som fagtrette i stedet for skoletrette. Dette spørsmålet blirundersøkt nærmere i denne kvalitative studien. Innledningsvis blir resultater fraandre undersøkelser som omhandler elevenes motivasjon for å gå på skolepresentert. Deretter beskrives undersøkelsens teoretiske ramme som harmotivasjonsbegrepet i sentrum. Undersøkelsens design blir beskrevet, analysertved hjelp av datateknologi og diskutert. Artikkelen avsluttes med en konklusjonog didaktiske perspektiver på undersøkelsen.

KW - folkeskolen

KW - motivation

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788771125740

T3 - Fulm: Forskningsinformeret Udvikling Af Læringsmiljøer

SP - 34

EP - 54

BT - Resultater fra fire kvalitative casestudier FLiK-prosjektet Kristiansand kommune 2016

PB - Aalborg Universitetsforlag

Christensen V. Skoletretthet eller fagtretthet? Et studie av elevers motivasjon og interesse for skole og fag. I Resultater fra fire kvalitative casestudier FLiK-prosjektet Kristiansand kommune 2016. Aalborg Universitetsforlag. 2016. s. 34-54. (Fulm: Forskningsinformeret Udvikling Af Læringsmiljøer).